Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Михаил Горбачов. Снимка Архив
Михаил Горбачов. Снимка Архив

Горбачов беше типичен комунист на средна възраст с умерено телосложение, без тежкото затлъстяване тип Политбюро, с не много красива хемангиома на оплешивяващото си чело и нормално, даже симпатично изглеждаща жена Раиса.

Цял живот, пълзейки от Ставропол нагоре по номенклатурната стълбица, благодарение на своя ментор и покровител от КГБ Андропов достигна на сравнително млада възраст до абсолютната власт над цялата Съветска Империя. Опита се да я трансформира в някаква по-човечна версия. Позволи за известно време да се говори открито за чудовищните престъпления на комунизма. Нарекоха това Гласност.

Не е нужно да се припомнят перипетиите на Перестройката, нито начинът по който падна и накриво се заклещи чудовищната тоталитарна сграда, погубила безчет животи по пътя си към някакво очовечаване. Важното е, че целокупният руски народ, с малки и трагични изключения, се оказа много по-комунистически и ретрограден даже от най-висш партиен кадър, изцяло възпитан в школите на комунизма. Това осигури успеха и установяването на нео-тоталитариста Путин трайно на власт в пост-съветска Русия вече 23 години.

Народът, популацията, новият пост-съветски човек, пожела Путин на власт, хареса го и го подкрепя днес в безумната му война срещу Украйна и света. Едва ли е имало по-пълна дегенерация на един цял народ под влиянието на столетен и може би многовековен гнет, с вероятно изкривяване на целият му генофонд, за да стигне до това, което представлява днешна Русия. Разбира се, онези българи, които са скочили доброволно и солидарно с двата крака в този пост-съветски миазъм срещу някакви мизерни копейки са достойни не само за презрение, но и за съжаление, защото са имали цивилизационен шанс да бъдат горе-долу нормални хора. Поне колкото Горбачов, ако не като истински европейци. Искат отново Гулаг, говорят пискливо с твърди зеленикави лица, с хищна наглост, приличат на зловещи трупове, готови отново изцяло да живеят в лъжа. Защо бе, хора? Имахте повече шанс от руснаците да станете нормални жители на Европа и на Света! Колко още живота искате да профукате, освен вашият толкова бездарен и безмислен живот? Искате власт? Защо? А малоумните които гласуват за вас при свободни избори? Те какво очакват? Да възкръсне Сталин и да ви поведе?

Няма да ви се получи, да знаете!

Няма да стане.

Воювате срещу нормалността и срещу истината.

От Фейсбук.