Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борисов лично дойде в Пловдив, за да обяви кандидатът на ГЕРБ за кмет Костадин Димитров (вляво от лидера). Снимки: Ваня Драганова
Борисов лично дойде в Пловдив, за да обяви кандидатът на ГЕРБ за кмет Костадин Димитров (вляво от лидера). Снимки: Ваня Драганова

Той е тих и мълчалив, успешен районен кмет на "Тракия", изтъкна Борисов 

Районният кмет на "Тракия" Константин Димитров е кандидатът на ГЕРБ за градоначалник на Пловдив. Обяви го лично лидерът на партията Бойко Борисов, който пристигна в града.

"Имахме много предложения включително и от IT сектора, но се спряхме на него. Той е тих и мълчалив. Успешен кмет на район "Тракия" три мандата", изтъкна Борисов.

Костадин Димитров
Костадин Димитров

И се обърна към пловдивчани да дадат доверието си на ГЕРБ. "Има с какво да сравнявате в последните три години. Преди време благодарихме на Зико, после на Иван Тотев. Сега координатор е Митко Колев. Бавно и постепенно правим смяна на поколенията в партията. При едни добри резултати на изборите, с нашето участие в сглобката, ще помагаме на Пловдив. Това ми е любим град", посочи Борисов.

"Благодаря на генерал Борисов за доверието. Следвам го 17 години. Благодаря на членовете на партията от Пловдив, които ми гласуват доверие", заяви Димитров.

Според него жителите на "Тракия" се притесняват, че няма да е кмет на този район. "Опитах се да реша много проблеми там. Сега на ход е да спечелим доверието на пловдивчани. Изготвяме програмата и ще се запознаете с моя отбор", допълни Димитров.

Той е математик по образование и спортист по таекуондо. Вицепрезидент e на федерацията.

Борисов каза, че има шест много добри кандидати за София. "Сега като се прибера, ще преценя", добави лидерът. От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", обясни Борисов. Припомняме, че преди дни името на Антон Хекимян също беше свързано с партията, след като тръгна слух, че той ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Това стана, след като журналистът обяви, че напуска bTV, а по-късно бил забелязан около кабинета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. От ГЕРБ обаче отричат да са предлагали на журналиста тази позиция.

Той препоръча в Пловдив да се води позитивна кампания. "Това е интелигентен град, хората ще видят направеното и на какво може да се разчита", добави лидерът. Програмата на Костадин Димитров ще бъде представена допълнително, но Борисов изброи 3 основни приоритета - изграждането на нов мост над Марица, довършването на Околовръстното и на стадионите на отборите "Ботев" и "Локомотив". "Ще показвате на хората пътя Пловдив - Асеновград и ще им казвате, че и Околовръстното ще изглежда така", даде укзания Бойко Борисов. И допълни, че в кампанията не трябва да има обиди, особено между партньорите в некоалицията, "за да имаме мнозинство и след като се върнем след 3 седмици ваканция в парламента". На въпрос на "24 часа", ако срещу кандидата на ГЕРБ за Пловдив на балотажа не е претендентът на ПП-ДБ, а друг, очаква ли преливане на гласове от партньорите си на национално ниво, Борисов отговори: "Ние ще ги подкрепим навсякъде."

От досегашните районни кметове в надпреварата отново влиза само Георги Стаменов на "Централен". Останалите кандидати са: Георги Гатев - за "Тракия", Емил Русинов - за "Източен", Ангел Славов за "Западен", Атанас Кунчев - за "Южен", и Илиян Лалев - за "Северен". Водач на листата ще бъде Костадин Димитров, след него е досегашният председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Илиев. На избираемото пето място в листата се завръща Радослава Ташкова, която беше зам.-председател на местния парламент в мандата 2015-2019 г. На девета позиция от гражданската квота е Слави Георгиев, който досега беше независим съветник.

След представянето документите за листата и кандидатите бяха внесени в Общинската избирателна комисия.