Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хасан Азис се ръкува с Ерол Мюмюн под одобрителния поглед на Ахмед Доган
Снимка: Фейсбук на Хасан Азис
Хасан Азис се ръкува с Ерол Мюмюн под одобрителния поглед на Ахмед Доган Снимка: Фейсбук на Хасан Азис

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи най-тежкия избор в началото на тези местни избори - избра банкера Ерол Мюмюн за кандидат кмет на ДПС за Кърджали, научи Епицентър.БГ.

Ерол Мюмюн е директор на "Търговска банка - Д" АД - Кърджали.

За поста бяха номинирани още трима - настоящият кмет Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед.

Това се случи след втори тур на препитването, което днес започна в 13.00 часа и завърши преди малко.

В неделя след събеседване, започнало към 18.00 часа и завършило към 05.30 сутринта, Доган не можа да определи кой е най-добрият от тях по време на събеседването и им определи днес продължение на "изпита", предаде "Епицентър". Тежката процедура успя да издържи банкерът Ером Мюмюн.

Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ и лидери на ДПС в Кърджали след избора
Снимка: Фейсбук на Хасан Азис
Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ и лидери на ДПС в Кърджали след избора Снимка: Фейсбук на Хасан Азис

Сегашният кмет на града Хасан Азис е роден е на 16 април 1969 г. в Кърджали. Детството му преминава в село Мост, Кърджалийско. Дипломира се като магистър-инженер по промишлено и гражданско строителство в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Успоредно с това следва и „Маркетинг и мениджмънт“ в УНСС. През 2020 г. получава от УНСС степен „доктор“.

Кмет е от 2003 г., като през 2019 г. започна петия си мандат.

Общински лидер на ДПС в Кърджали. От април 2016 г. е зам.-председател на ЦС на ДПС.

Ето какво написа той току-що във фейсбук: 

Преди минути ръководството на ДПС взе решение да издигне Ерол Мюмюн за кандидат за кмет на Кърджали на предстоящите местни избори през октомври.

Благодаря на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на партията за възложената отговорност в последните 20 години да бъда част от отговорността за развитието на града и пълното му преобразяване в европейски град и столица на толерантността на България, Балканите и Европа.

Ерол е подготвен и достоен кандидат, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и подготвен екип, създал и участвал пряко във всички малки и големи проекти в града ни.

Тези избори са от изключително значение, за да продължи надграждането на всичко постигнато дотук, и за да може Кърджали да продължи бъде образец на европейски мултикултурен град на толерантност и разбирателство между всички жители.

Благодаря от сърце на всички съпартийци, чиито номинации получих по време на предварителните събрания.

Вярвам, че добрата работа ще продължи и в следващите години.

Благодаря на всички жители на прекрасния ни град!