Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Денков Кадър: БНТ
Николай Денков Кадър: БНТ

Със синдикатите по тема "Енергетика" беше обсъдена декларацията, която беше представена днес и предложението на двата основни синдиката за подготовка и подписване на споразумение по темите, които най-много ги вълнуват. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков, на който присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Имаме съгласие по почти всички точки в декларацията. Има няколко нюанса по това как могат да се реализират техните предложения, но това са по-скоро технически проблеми, които няма да могат да се реализират както е написано в декларацията, но можем да ги отразим в споразумението, за което се разбрахме, че ще работим и ще го подпишем до края на септември", обясни Денков.

"Ангажиментът, който чухме от премиера е ключов за нас. До края на месеца в национално споразумение за справедлив преход детайлно ще бъдат разписани ангажиментите на държавата към мините и към въглищните централи от днес до 2038 г.", каза Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Този следобед министър-председателят се среща с представителна група на миньорите и енергетиците от протеста "За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България", водена от президента на КНСБ Пламен Димитров и президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Миньорите и енергетиците протестират в София.

Хората искат яснота за бъдещето на енергийната политика и ограничаването на вредните емисии в сектора. Те се притесняват за работните си места във въгледобивните райони на страната - Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Премиерът Денков се срещна с протестиращи земеделци и енергетици

Премиерът Денков се срещна с протестиращи земеделци и енергетици

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Вторник, 19 септември 2023 г.