Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов. 

СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Зърнопроизводителите трябва да изпълнят заканата си да блокират и жълтите павета в София, смята лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Разбиране няма и диалог няма. Аз, ако аз бях на тяхно място, нямаше да водя преговори с терористи, защото хората, които управляват се държат точно като терористи. Те са взели за заложник една цяла държава, един цял народ, и мислят, че могат да правят с нас каквото си пожелаят“, коментира той в парламентарните кулоари.

Според него "сега е момента да се припомни на тези самозабравили се терористи кой е собственикът на тази държава - това сме ние, българският народ".

Костадинов смята, че забраната за внос на зърно може да бъде върната, тъй като парламентът може да гласува решение, с което да отмени предишното.

"Тези хора живеят с мисълта, че са изключителни, че са върха на човешката еволюция, че единствено и само на тях е поверено, едва ли не от небето, да ни управляват", добави още той. И напомни, че порочната формула на субсидиране на земеделците, която е в сила в момента, е създадена от предишни правителства, а не от зърнопроизводителите. Костадинов е скептичен, че има възможност да спаднат цените на олиото или хлебните изделия, след като започне вноса на украинското зърно.