Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАДЪР: Фейсбук/Denis Mladenov
КАДЪР: Фейсбук/Denis Mladenov

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двете непълнолетни момчета - на 16 и 17 години, за грабежа над момичета, при който беше употребена сила. Установено е, че вчера около 02:00 часа през нощта на бул. „Черни връх“ в София, обвиняемите са отнели чанта с 20 лева, документи и маратонки от млада жена, като е използвана сила за това.  Едното от момчетата е дърпало слушалки от врата на потърпевшата, опитвайки да я души, докато другото е взeмало вещите ѝ.

По случая е образувано досъдебно производство. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои днес да бъде внесено искане в Софийски районен съд за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

В нощта на 18 септември две момичета подават сигнал за грабеж на телефон 112. Те били нападнати от трима непознати, облечени със суичери и маски на лицето.

Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. По-късно, около 5:30 часа постъпва сигнал от охрана на търговски обект на бул. "Черни връх", че три лица прескачат оградата и се оттеглят към кръговото на зоологическата градина.

Органите на реда издирват лицата и установяват, че това са тримата от сигнала за грабеж по-рано. Заподозрените влизат в автобус 120, който спира заради подадения полицейски сигнал. Тогава тримата младежи опитват да избягат. Единият от тях е прострелян от полицай и по-късно умира в болницата, в която е настанен.