Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хората пред кметстото в Лозен искат справедлива присъда Кадър: NOVA
Хората пред кметстото в Лозен искат справедлива присъда Кадър: NOVA

Първо убил ученичката, после търсил от младия мъж още 15 хил. лева назаем, с които да избяга и след отказ стрелял и в него

Голяма сума пари, която застреляното 27-годишно момче е заело на сочения за двоен убиец Чавдар от село Лозен, е основната версия на разследващите.

На второ място се проверявала интимна връзка между сочения за извършител 34-годишен мъж и ученичката, съобщава Нова тв. 18-годишното момиче е втората негова жертва. Проверява се употреба на алкохор и наркотици, преди да се стигне до убийството с боен пистолет на двамата.

По данни на разследването двамата са знаели факти и обстоятелства, свързани с предходното провинение на мъжа от Лозен - непредумишлено убийство на тогавашното му приятелка.

Според източници на NOVA от разследването 18-годишната жертва работила като продавачка в мол. Имала връзка с 34-годишния Чавдар, задържан за двойното убийство. Какви точно са били взаимоотношенията им се установява, тъй като има данни, че той е плащал, за да правят секс. Имала и снимки, направени от него, които след това продавали в приложение за възрастни. В телефона на Чавдар са открити снимки със сексуално съдържание на момичето. Данните сочат, че 18-годишната ученичка имала профил от няколко месеца.

Пред разследващите заподозреният признал, че двамата се скарали, докато били интимни в землището на Лозен. Тя му е поискала 2000 лв. Проверява се дали не са били употребили дрога и алкохол преди това.

Заловеният край Айтос 34-годишен мъж признал и за убийството на другата жертва. При разпита си той разказал, че дължал 10 хил. лв. на 27-годишния мъж.

Обещал, че ще му ги върне, след като получи пратка наркотици от морето

Признал му, че е убил приятелката си и поискал още 15 хил. лв. назаем, за да избяга в Русия. По-младият мъж му отказал и след скарване е прострелян смъртоносно.

За изчезването на убития младеж съобщава негов приятел в петък. На 4 август Димитър Неделчев пуска пост в социалната мрежа, че негов приятел е в неизвестност. Пише, че за последно 27-годишният Иво Колев е видян в района на столичния кв. "Дружба".

„Вечерта беше с наш общ приятел. Разхождали са се на алеята в Герман. След това се е прибрал, оставил е колата на техните и това, което аз знам, че Чавдар - по негови думи, по думи на Чавдар, го е закарал с колата в "Дружба" и го е оставил там”, каза пред Нова тв приятелят на жертвите. Няколко часа по-късно тялото на Иво е намерено в нива край Лозен. Димитър допълва, че предишният ден е бил заедно с убития и с Чавдар, без да имат каквито и да било конфликти между тях.

Чавдар имал приятелка - 18-годишната Яна, разказва още приятелят на убития Иво. „Иво може би се е виждал един, най-много това да е вторият път с Яна. В смисъл заедно, като са тримата. Той не поддържа абсолютно никакъв контакт. Даже Иво си има приятелка, през деня на алеята е бил заедно с нея”, казва още общият им познат, като така отхвърля първочанално коментирата версия любовен триъгълник да е в основата на двойното убийство.

Сводничесто и трафик на дрога имало в досието на Чавдар. Както и това, че е "патологжичен лъжец". Според репортажа на Нова тв бойният пистолет, с който са убити момичето и младежът, е бил на бащата на приятелката на Чавдар. Въпросният мъж  работел като охрана.

Жители на Лозен се събраха пред кметството в събота вечерта с искане за справедлива присъда на убиеца.