Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анджело Димов, който беше застрелян с жена си Незабравка в Кейптаун през 2018 г., е съден за търговски престъпления в РЮА.

“Ние наистина защитавахме г-н Димов преди няколко години по обвинения в измама, имаше редица дела в Окръжния съд на Уинберг, както и в съда в Белвил”, обясни пред “24 часа - 168 истории” адвокат Уилям Бут.

Всички те вече са приключили, а обвиненията били оттеглени.

Относно убийството на Красимир Каменов-Къро юристът казва, че е разбрал за него, но не може да даде подробности за намереното копие на личната му карта в дома на Анджело.

“Не ни е известна никаква връзка между г-н Димов и г-н Каменов, освен че и двамата са били български граждани. Нямаме информация убийците им да са едни и същи хора.”

Близките на Анджело са категорични, че той не се е занимавал с източване на карти, за каквото престъпление е разследван в Южна Африка. Не знаят и да е имал или планирал общ бизнес с Къро.

“Постоянно се случваше с Незабравка да искат финансова помощ от роднините си, защото парите не им стигаха - спомня си близка на жената. - Ако е истина това, че се е занимавал с нелегални дейности, би трябвало да означава, че са имали охолен живот и че са разполагали със средства. Това не е било така. Никой няма да ви каже, че двамата са живели нашироко. Даже напротив - постоянно имаха затруднения. Той дори искаше да се прибере за постоянно в България. Не е планирал да останат за много години там. Смъртта им шокира всички нас. Все още не можем да повярваме, че се случи. Очакваме да бъде подновено разследването, но сме сигурни, че няма бъдат посочени поръчителите им.”