Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наталия Гуркова и съпругът й Джордже Михалевич.
Наталия Гуркова и съпругът й Джордже Михалевич.

Убитият в Йоханесбург черногорец Джордже Михалевич подарява бижутерски магазин на миската Наталия Гуркова

Гергана Каменова на Къро продава пръстени и обеци, но има и център за озонотерапия

Те са известни от модния подиум и конкурсите за красота. И оттам нахлуват директно в живота на гангстери и съмнително забогатели бизнесмени. Често ги развеждат с първите им съпруги. Започва охолен живот. Но и скандали, побоища, издирване и убийства.

Голяма част от лошите момчета на прехода бяха ликвидирани в разцвета на силите си, а красивите и известни техни половинки останаха черни вдовици.

На 23 май в Кейптаун, Република Южна Африка (РЮА), беше ликвидиран Красимир Каменов-Къро с бодигарда си и бавачката на децата му. Убийците обаче не пощадиха и съпругата му Гергана. Това е първи случай на покушение срещу български бос от мафията, когато е убита и съпругата му.

Какво е общото между Гергана Каменова, Цеци Красимирова и Наталия Гуркова?

Мъжете до тях са убити в чужбина. Първата е ликвидирана с Къро, втората оцеля по чудо с куршум в главата при разстрела на Косьо Самоковеца в Амстердам през 2003 г., а съпругът на Гуркова беше разстрелян в РЮА също като Каменов.

Но и трите освен красавици са работещи момичета. Споделят страстта към бижутата, козметиката и модата. Докато са с половинките си, се занимават с това, което ги вълнува. Макар и големите печалби да идват от бизнеса на мъжете им.

Убитата в Южна Африка Гергана Каменова е известна в светските среди с фамилията Кочанова. Тя спечели конкурса “Мис България Вселена” през 2007 г. Кадър е на агенция “Визаж”, а след като слага короната, родни медии я свързват със знакови имена от бизнеса и хайлайфа. Слуховете тръбяха, че е гадже на футболиста Иван Бандаловски, на когото била изневерявала с боса на групировката СИК Малкия Маргин. В същата година, в която печели короната на Мис, Кочанова заминава за САЩ. Връща се оттам след една година с новородено бебе, което е кръстено на баща си Красимир.

Как и кой запознава Гергана с Къро, не става ясно. Преди срещата им до него е Светлана Каменова. Дълги години първата му жена е лицето на светлия му бизнес с паркинги и зеленчуковата борса. Докато той е в РЮА, тя управлява фирмите му тук. От 2019 година обаче мястото й е заето от далеч по-младата Гергана, която също носи фамилията Каменова. Къро зарязва съпругата си Светлана заради миската и заживяват с новата си половинка в Кейптаун.

Манекенката всъщност е само формално в управителните съвети на дружествата му. Нейната страст са бижутата и озонотерапията - бизнес, който е регистриран в чужбина. Освен с отглеждането на трите им деца, Гергана създава свой онлайн магазин в едно от най-популярните мобилни приложения в момента - инстаграм. Профилът й е озаглавен колекция “Каменов” (kamenovcollection) и от него могат да бъдат закупени пръстени, обеци, колиета и скъпоценни камъни. Към всяко от тях е добавено и описание с размера и каратите. За цената уведомява клиентите си, че трябва да я попитат само на лично съобщение. Последното, което е публикувала там, е пръстен със сини сапфири и диамант. Oзонотерапиятa се предлага в център Total Ozone Wellness, на който според описанието в сайта Гергана е съосновател.

За нея пише още: “Каменова е бизнесдама, съпруга, майка на 3 деца и филантроп. Живее в Южна Африка през последните 12 години. Родена е в България, Югоизточна Европа, но прекарва 6 г. в САЩ, където работи като модел. Става “Мис България Вселена” през 2007 г., представяйки родината си в Мексико Сити, Мексико. Тя иска да остави следа и да бъде влиятелна. Нейната цел №1 в Total Ozone Wellness е първо да образова клиентите за феноменалните ползи от озона - да ги накара да се почувстват по-добре и да ги научи как да живеят добре. В момента бизнесът се фокусира върху хипертермичен озон и трансдермална технология с въглеродна киселина. Влиятелна фигура в индустрията за здраве и уелнес. Нейното присъствие в индустрията и задълбочените й познания й помогнаха да се превърне в уважаван посланик особено в процедури с озонова сауна и здравословен начин на живот, включително сурова веганска храна, кристални гривни, уелнес масажи и др. Нейният стремеж е да направи света по-състрадателен. Нейната страст е положителната промяна, големите идеи, бизнес растежът.”

Съдбата на Гергана е подобна на тази на Наталия Гуркова - отново носителка на титлата “Мис България 1998”. Съпругът й Джордже Михалевич беше убит в РЮА на 25 септември 2018 г. На светофар в град Бедфордвю, близо до Йоханесбург, до неговото синьо порше спира мотор с двама мъже, единият от които стреля. Секунди след това килърите изчезват пред смаяните погледи на няколко свидетели. В екзекуцията бяха намесени скъпоценни камъни и диаманти. Причината - приживе той движи компаниите Sandton Gold, Diamond Exchange и Salon Prive. Работна версия беше и че покушението е заради неуредени сметки за наркотрафик.

В свое разследване сръбският в. “Курир” написа, че сделките на Михалевич са използвани и за препиране на печалбите от дрога от хора на Земунския клан.

Според същите медии преди екзекуцията черногорският бизнесмен бил близък с чеха Радован Крейчир, който живее в Южна Африка. Двамата имали общ бизнес в търговия със скъпоценни камъни и злато, но в един момент се разделили. Публикации го свързваха и с Мики Джуричич - осъден на 30 години за убийството на Желко Ражнатович-Аркан - известен сръбски командир на паравоенното формирование “Тигри”, бизнесмен, обвиняван за редица военни престъпления в Хърватия и Босна и Херцеговина.

“Да бягаме от Африка!”, умолявала Наталия Гуркова съпруга си дни преди да стане жертва на покушение. Казвала, че не се чувства в безопасност в РЮА. Настоявала да се приберат в България.

Днес Гуркова избягва да е под светлините на прожекторите. Но историята й е ясна - първият конкурс, в който участва, е “Мис Туризъм Интернешънъл” през 1997 г. в Индия. Корона на “Мис България” печели през 1998 г. Взема и първа световна титла през 1999 г.

С какво се занимава Наталия?

В интервю пред “Блиц” през 2009 г. тя признава, че съпругът й й е подарил бижутериен магазин. Казва, че го управлява лично и внася бижута от Европа – “италиански и френски, от уважавани марки”.

През 2016 г. присъства на откриването на бутик във френската столица. Домакин на събитието, което събира около 200 гости, сред които елитът на Париж в Emerald house-Paris, е дизайнерката Ина Лазарова. Българската визия тогава бе представена от Гуркова, а публиката видя бижута, които са направени от диаманти, есмералди, сапфири и рубини.

Цеци Красимирова е друга дама, която има връзка със сочения за топконтрабандист в края на 90-те години на миналия век Константин Димитров - Косьо Самоковеца. Той е част от същата групировка, от която излиза и Къро. Самоковеца беше застрелян на 6 декември 2003 г. в центъра на Амстердам, докато е на шопинг с Цеци. По това време съпругата му Ангелина е бременна с първото им дете, което се ражда след смъртта му. Косьо е застрелян на място в главата, а рикоширал куршум се забива в лицето на любовницата му. Убиецът е задържан почти моментално.

Цеци Красимирова и Константин Димитров – Самоковеца
Цеци Красимирова и Константин Димитров – Самоковеца

През 2022 г. топмоделката разкри новите си проекти. Последният от тях беше свързан с фармацевтичната и козметична компания “Арцема”, която по думите й прави заради натрупания опит при производството на растителни торове. Цеци обяснява, че е пуснала на пазара висококачествени продукти за облекчаване на менструалните болки, при затруднения със съня, за стимулиране на растежа на косата. Други съдействали за еластичността на кожата. Зарече се, че до четири-пет месеца ще са на пазара и ще може да се поръчват от цяла Европа.

През 2019 г. тя се омъжи за американския милионер с руски произход Майкъл Струмейтис в испанския град Ситжес. За него се разбра, че е собственик на “Адвансд Нютриънтс”, която произвежда торове, и има малка плантация за медицински канабис в Силистра.

Вдовицата на покойния контрабандист Иван Тодоров - Доктора, който беше застрелян на 22 февруари 2006 г., наследява имуществото му, но и разпродава част от него. Вилиана Христодулу отвори бутици на знакови места в София и беше представител у нас на скъпи часовници от луксозна международна марка.

Иван Тодоров-Доктора издъхна на място, разстрелян с 13 куршума в столичния квартал „Лозенец“.
Иван Тодоров-Доктора издъхна на място, разстрелян с 13 куршума в столичния квартал „Лозенец“.

Животът на Мая Илиева - вдовицата на боса на ВИС-2 Георги Илиев, е по-дискретен. Тя се появява рядко в публичното пространство. Наследява немалка част от фирми и имуществото на половинката си. Мая не крие, че има салон за красота у нас, на който през 2013 г. прави солиден ремонт.

Вдовицата на боса на ВИС-2 Георги Илиев - Мая.
Вдовицата на боса на ВИС-2 Георги Илиев - Мая.

Вдовицата на Филип Найденов-Фатик Адриана Тюркмен няма бизнес с козметика, бижута и бутици, но за сметка на това печели от наеми на помещения. Преди няколко години се твърдеше, че е започнала да разпродава имотите на семейството в столицата заради дългове.

Вдовицата на Филип Найденов-Фатик - Адриана.
Вдовицата на Филип Найденов-Фатик - Адриана.

За жената на разстреляния сикаджия Бай Миле се знае, че е една от най-богатите жени на босове у нас. След убийството му през 2004 г. Силвия Панагонова не затрива натрупаните капитали, а справки в ДАКСИ показваха, че участва в 13 фирми и сдружения. Повечето от тях за туризъм, търговия и строителство.