Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нчучузело Нене КАДЪР: Ютуб/Euronews Bulgaria
Нчучузело Нене КАДЪР: Ютуб/Euronews Bulgaria

„Имаше засилено полицейско присъствие в целия периметър на мястото на убийството. Течеше разследване, като полицаите търсиха всякакви доказателства и улики относно извършителите. Ние смятаме, че четиримата убити са имали някаква роднинска връзка или поне са били приятели.“

Това каза пред Euronews PrimeTime относно убийството на Красимир Каменов-Къро журналистът от Eyewitness News Нчучузело Нене, който е сред първите, които са били на местопрестъплението.

„Жертвите на убийството са от български произход – двама мъже и жени. Все още не са оповестени техните имена – знаем, че са на възраст между 40 и 50 години. Това, което знаем е, че са намерени с огнестрелна рана в главата“, посочи още Нене.

"Това, което африканската полиция ни каза до този момент, е, че около 08:20 сутринта са намерили телата на четирима души - двама мъже и две жени в предградията на Кейптаун. Полицията каза, че четирима убити са имали огнестрелни рани в главата и се смята, че са българи. Но е важно да посочим, че полицията все още не е разпространила имената на четиримата български граждани. Все още се разследва и няма информация за мотивите зад убийството. Допълнителната информация, с която разполагаме, е, че убитите са били на възраст между 40 и 50 години. Както казах, полицията разследва и все още чакаме за тези имена", разказва Нене.

"Аз се свързах с полковник Андри Чайлд, шефът на полицията в Кейптаун и му зададох този въпрос. Той ми изпрати официална позиция почти веднага. След това се свързах с говорителя на Министерството на вътрешните работи и оттам сякаш не усетих да знаят тази информация. Полицията в Кейптаун обаче все още отказва да даде допълнителна информация за имената на убитите и поне малко обща информация за тях", така Нене отговори на въпрос дали Африканската полиция знае, че в България вече има информация, че един от убитите е свързания с криминалния свят Красимир Каменов-Къро.

Както по-рано "24 часа" съобщи, Красимир Каменов-Къро и жена му са били убити в Кейптаун, Република Южна Африка. Убита е и икономката им, има и четвърти труп на мъж. Децата на Красимир Каменов - Къро не са пострадали по време на покушението срещу него.

"Предоставили сме цялата налична информация, която имаме за Красимир Каменов, на българското външно министерство, нямаме право да коментираме повече по случая", заявиха пред "24 часа" от българското посолство в Република Южна Африка.

Бизнесменът Красимир Каменов по прякор Къро беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

Той е обвиняем в подбудителството на убийството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян в столичния квартал „Лозенец“ миналата година.

Любомир Иванов беше разстрелян пред дома си в София на 25 март. Иванов е бивш шеф на "Криминална полиция" в едно от столичните районни управления, напуска системата през 2014 г. През 2018 г. го издирваха с Интерпол като участник в престъпна група за производство и продажба на нелегални цигари.

Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи.