Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екатерина Захариева в "Денят започва с Георги Любенов". Кадър БНТ.
Екатерина Захариева в "Денят започва с Георги Любенов". Кадър БНТ.

ПП-ДБ имат още малко време да размислят и да подкрепят кабинета на Мария Габриел, призова Екатерина Захариева в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Моят призив е към ПП-ДБ е да кажат с кой от приоритетите на Мария Габриел не са съгласни. И това заинатяване - "100% ще стане с втория мандат, ако не стане с първия" - от кого ще търсят подкрепа? От БСП или Възраждане ли ще търсят подкрепа? Щото това остана - те са обявили, че няма да подкрепят първия мандат.

Така че, имат още малко време, надявам се наистина за разум, защото звучи несериозно - ние няма да ви подкрепим, но очакваме от вас да ни подкрепите. Те не виждат нито един достоен мчовек от ГЕРБ, които да влязат в акмбинет, но в същото време очакват от 69 народни представители, недостойни хора, да ги подкрепят. Това, извинявайте, ама е абсолютно безсмислбено. По законодателната програма и по спешните закони, включитебно и по съдържанието им, нямаме разминаване на 99% от тях.

Тя определи твърденията на Владислав Панев, че от лидерът на ГЕРБ е принуден да подкрепи втори мандат на ПП-ДБ, за да избегне наказателно преследване от главния прокурор като смешни и несериозни.

Разговорите между ГЕРБ, ДПС и ИТН за състава на проектокабинета "Габриел" продължават и в момента. Съставът му ще бъде обявен утре.

"Крайно време е България да има редовно правителство, защото две години сме в режим на свободно падане. Убедена съм, че ще ни разделят от Румъния, ако няма редовен кабинет и съм убедена че това може да се случи още тази година. Ако няма редовен кабинет, няма как да влезем в Шенген, защото няма как да се изгради доверие към държава, в която две години не се знае какво се случва. Изглеждаме много несериозно в очите на другите държави, както и на българските граждани", каза Захариева.

Тя коментира, че няма обяснение за поведението на БСП и защо в рамките на няколко часа миналия понеделник промениха позицията си относно подкрепата си към Мария Габриел.