Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Юлиан Вергов
Юлиан Вергов
  • Това декларират 31 души от екипа на продукцията - от режисьори до гардеробиери
  • Актрисата: Фалшива информация, за да ме дискредитират

Никой от екипа на “Откраднат живот” не е присъствал на побой над Диана Димитрова на снимачната площадка на сериала, нито е видял следи от наранявания по нея. Актрисата не е отсъствала и час от работата по филма.

Това обявяват 31 души от екипа на продукцията в публична позиция по повод написаното от Димитрова във фейсбук. В края на ноември 2022 г. тя обвини, че трийсетина от екипа станали свидетели, но никой не реагирал.

Никой от нас не е забелязал в този и следващите дни (14.11.2017 г. - б.р.) каквито и да било наранявания, охлузвания, отоци или следи от каквото и да било насилие върху актрисата. Снимачният процес не е бил спиран поради влошено физическо или здравословно състояние на когото и да било от участниците в сериала. Също така не е търсена или давана лекарска помощ.

Актрисата Диана Димитрова не е отсъствала нито час от снимачния процес в този или някой от следващите дни от датата, на която твърди, че ѝ е нанесен побоят, се казва в позицията, подписана от 31 души - от изпълнителен продуцент и режисьори до гримьори и гардеробиери.

“Фалшива информация, целяща да ме дискредитира”, реагира часове след декларацията на колегите си Димитрова във фейсбук.

30 души с имената си в официално изявление, а 20 от тях не са били на терен същия ден, твърди тя, като прилага снимки на т.нар. Call sheet за 14 ноември, който се изпраща до всички, които трябва да присъстват на снимачния ден.

“Първият ми снимачен ден след побоя беше на 17.11.2017-а с втори екип”, обяснява актрисата.

Димитрова споделя и цитат от публикацията си от 28.11.2022 г.: Защо този човек никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши пред 30 души екип, че ще го направи пак.

Добавя, че никога не е казвала, че побоят се е случил пред очите на свидетели. Но главният художник гримьор Грета Манчева потвърждава, че я е гримирала на въпросния 14 ноември, a в обедната почивка е третирала лицето ѝ със замразяващ спрей “Репарил” в гардеробната. Потвърждава и колко голяма е била травмата на лицето ми. (Нейните показания бяха редуцирани в официалната преписка от Софийската районна прокуратура), пише още Димитрова в поста си.

Грета Манчева не фигурира сред хората от екипа, излезли с позицията вчера. Актрисата прилага и списъка от 20 души, които са се подписали, а в този ден не са били в снимачната програма. 

Диана Димитрова с посиненото око
Диана Димитрова с посиненото око

Преди две седмици Софийската районна прокуратура излезе с отказ да образува дело срещу колегата на акрисата Юлиан Вергов за насилие срещу нея. През 4-те месеца тя не назова името, но насочи към него, публикува снимки, на които е със синини по лицето. Вергов пък запази мълчание, коментира едва след отказа на прокурорите да го обвинят. Настоя, че е имало само словесен конфликт, провокиран от недопустими според актьора опити на Димитрова да манипулира непълнолетната му тогава дъщеря, но никакво физическо насилие. Тя пък се закани да го съди за клевета.