Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заради делото за убийство адвокатът на мъжа не се яви на процеса срещу Георги Семерджиев и бе глобен с 1000 лева

Илиян избута подсъдимия, каза му “Разкарай се оттука”, а Денис изкара нож и го наръга в гръб. Беше голям кухненски нож. След това избяга с него.

Така Станислав Стефанов описа убийството в столичния кв. “Люлин”, станало заради заря на 9 януари м.г. В понеделник в Софийския градски съд бе първото заседание по делото. Стефанов разказа подробно за събитията.

Във фаталната вечер събрал приятелите си от кафене и отишли да пуснат заря, тъй като му се родил син. Отишли до игрищата в “Люлин 2”, където се спрели на тенис корта и разположили фойерверки. “След това се появи въпросният човек, който седи там вдясно”, каза Стефанов и посочи Ал Газзи. Показанията му бяха объркани и той се извини на съда, че се е притеснил, виждайки Денис в съдебната зала.

Малко преди наръгването чул Ал Газзи да крещи, че ще ги избие и изколи, а непознато момиче влязло на корта и го напръскало с лютив спрей. Той обаче не попаднал в очите, а в устата на Стефанов. Затова и мъжът успял да види убийството изключително ясно. От разпитаните в понеделник той бе единственият пряк очевидец на намушкването. Посочи, че след него Илиян казал “Тоя ме наръга” и започнал да хрипа.

“Не течеше, а хвърчеше от гърлото му кръв”, описа случилото се Стефанов. И обясни, че заради убийството не е празнувал рождения ден на сина си.

Самият Ал Газзи пък бил разпознат от негов съсед в блок 225, който се намирал близо до игрищата. Любомир Сталев бил заедно със Стефанов и Илиян Илиев на кортовете, когато Ал Газзи дошъл и крещял. Сталев се опитал да го успокои. “Братле, успокой се, свърши зарята, излизаме”, казал мъжът. Тогава обаче Денис извадил ножа си. Затова Любомир се дръпнал назад. Той не видял пряко убийството.

След наръгването Илиян не починал веднага. “Агонизираше поне 7-8 минути. През това време всички му крещяхме “Дръж се, ще се оправиш”, разказа Владимир Крумов, който бил напръскан с лютив спрей и не видял убийството.

Заради делото срещу Ал Газзи адвокатът му Мирослав Христов не се яви на процеса срещу Георги Семерджиев. Той е обвинен за смъртта на 2 момичета в катастрофа м.г. Двата процеса имаха 2 часа разлика между тях, но делото срещу Ал Газзи се проточи. Христов обясни, че е уведомил съда, че няма да се яви на процеса срещу Семерджиев. Магистратите обаче го глобиха с 1000 лева.