Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Звездата загуби милиони с банковите фалити в САЩ, преди това 2 пъти се бори с рак, преживя 9 спонтанни аборта

2001-ва е най-кошмарната ѝ година - мозъчен кръвоизлив я държи на косъм от смъртта дни наред, оцелява след много тежка операция, махат гърдите ѝ заради тумори и отнемат попечителството над сина ѝ

Загуба на половината от състоянието й. Смъртта на по-малкия й брат. Тежката борба с рака сега и преди 22 години. Травмата от 9 спонтанни аборта и невъзможността да има свое дете. Битката да остане жива след мозъчен кръвоизлив. Рисковата операция, след която само 5% от хората оцеляват. Разводът със съпруга й заради друга жена и отнетото попечителство на първото й осиновено момче.

През всички тези кризи преминава кинолегендата Шарън Стоун, като последният удар срещу нея са банковите фалити в САЩ, в които губи голяма част от богатството си. Звездата от “Първичен инстинкт” не обясни в коя финансова институция е държала състоянието си, оценено на около 60 млн. долара. Но само няколко дни преди да разкаже за финансовата драма колабираха Silicon Valley Bank и Signature Bank. Това беше и най-големият банков фалит в САЩ след кризата през 2008 г. Все пак Вашингтон обяви, че всички депозити в двете банки са гарантирани и вложителите няма да загубят парите си.

На 10 март Стоун навърши 65 години, но въпреки хилядите поздравления тя не се чувстваше готова да празнува. Причината е, че в средата на февруари по-малкият й брат Патрик почина от инфаркт на 57 години.

“Наистина загубихме брат ми Патрик Джоузеф Стоун от инфаркт – сподели актрисата през сълзи в социалните мрежи. - Като всяко семейство, ние ви благодарим за вашата любов и подкрепа в това време на неизмерима скръб и оценяваме всичките ви съболезнования. Да, имахме огромна загуба през последните няколко години, така както много от вас също имат. И ние напълно разбираме, че загубите са наши тук, на Земята. Просто ви молим да продължите да бъдете добри. Благодаря ви.“

Патрик беше баща на племенника на Стоун - Ривър, който през 2021 г.

почина от “пълна органна недостатъчност” само на 11-месечна възраст.

Семейството реши да дари органите, а Шарън съобщи, че това е успяло да спаси три живота - на две бебета и 45-годишен мъж.

„Мога само да кажа, че никога, никога не знаеш дали ще се случи трагедия в живота ти или в семейството ти, но възможността да бъдеш донор на органи ни спаси, спаси нашето семейство“, сподели тогава киноиконата.

На събитие за борбата с рака бившата манекенка разкри, че все още се възстановява от направената й операция в началото на ноември миналата година за отстраняване на половите й органи. Тя се подложи на интервенцията заради открит голям фиброиден тумор на матката.

Преди това да се случи обаче, Стоун не подозирала с какво ще се сблъска. Отишла на преглед със силни болки в долната част на корема. Лекарят не видял нищо притеснително и й поставил епидурална упойка в гръбнака, която се използва по време на раждане.

“Току-що имах още една грешна диагноза и неправилна процедура – разочаровано сподели актрисата пред феновете си. - Този път ми поставиха двойна епидурална упойка. Тъй като болката се усили, отидох за второ мнение. Оказа се, че

имам голям фиброиден тумор на матката,

който трябва да бъде премахнат. Специално се обръщам към дамите: Не се преструвайте, че няма значение, отидете да потърсите второ мнение. Може да ви спаси живота. Ще ми отнеме четири до шест седмици, за да се възстановя напълно. Благодаря на всички за загрижеността. Всичко е наред.“

Тази тема винаги е била особена за Шарън Стоун, тъй като тя все още не може да преодолее травмата от 9-те спонтанни аборта, които е направила на младини, и невъзможността да има свое дете. Този етап от живота й бе малко известен, а актрисата разкри през какво е преминала, като коментира публикация в инстаграм, която включвала интервю с Пета Мъргатройд. Жената разказала за загубата на бебето си по време на бременността, докато съпругът й Макс Чмерковски е в Украйна.

“Ние, като жени, нямаме поле, където да обсъждаме дълбочината на тази загуба – пише Стоун. - Загубих девет деца чрез спонтанен аборт. Това не е малко, физически или емоционално, но ние сме подложени да чувстваме, че е нещо, което трябва да понесем сами и тайно с някакво чувство за провал. Вместо да получим така необходимото състрадание и съпричастност, от които така се нуждаем. Ако женското здраве е оставено на грижата на мъжете, в най-добрия случай е невежо и жестоко потискащо.”

По-късно киноиконата

решава да осинови три момчета

- Куин Кели, Леърд Воне и Роан Джоузеф. Децата успяват до голяма степен да стопят травмата от абортите, а това се отразява положително на възстановяването на кариерата й.

Шарън Стоун е сред иконите на 90-те години. Известна предимно с ролите си на фатални и мистериозни жени, тя успява да плени сърцата на публиката със своята актьорска игра и красота. Родена е на 10 март 1958 г. в Пенсилвания. Тя е второто от четири деца в семейството на счетоводителката Дороти Мари и Джоузеф Уилям Стоун II, който работи във фабрика.

Още от малка изненадва хората около себе си със своята интелигентност, поради което влиза във втори клас едва на 5 години. Завършва гимназия в Сийгъртаун, Пенсилвания, а след това отива да учи в университет. Именно там се случва нещо, което напълно променя живота й. Печели конкурс за красота, покрай което я съветват да зареже висшето си образование и да преследва кариера на модел в Ню Йорк. Шарън заминава и до 1977 г. вече е лице на “Форд”. Скоро се мести в Европа и живее за малко в Милано и Париж, където решава да замени работата като модел с актьорското майсторство. Филмовият й дебют е в продукцията на Уди Алън “Спомени от звезден прах” (1980 г.), въпреки че ролята е малка и героинята й се появява съвсем за кратко.

През 80-те Стоун участва главно в телевизионни сериали, но на големия екран започва да се утвърждава в ролите на фатални жени - умни, красиви, мистериозни дами, които често се оказват твърде опасни. Най-запомнящата й се роля обаче остава тази на Катрин Трамел в “Първичен инстинкт”. За нея получава номинация за “Златен глобус” в категория “Най-добра актриса в драма”.

С идването на новия век настъпва период в живота на холивудската красавица, който изобщо не изглежда толкова блестящ, колкото предишното десетилетие.

2001 година остава най-кошмарната в живота й.

Тогава всичко се обръща наопаки.

Шарън Стоун спешно е приета в болница с кръвоизлив в мозъка, когато е на 43 години. Оказва се, че кървенето е продължило няколко дни преди да получи пристъп. Налага се спешна операция, която се определя като много рискова, а лекари и учени твърдят, че само 5% от хората, които преминават през нея, оцеляват. Шарън се оказва една от тях. Самата тя описва преживяването като вид прераждане, сякаш трябва да започнеш целия си живот отначало - да се научиш да говориш, да ходиш и да възстановиш паметта си, а за кариерата в индустрията да не говорим.

От този мъчителен момент тя ясно си спомня как е лежала в болничното легло, когато лекар й казал, че е на косъм от смъртта. „Стаята беше толкова тиха. Когато стаята е толкова тиха и никой не се движи наоколо, тогава

осъзнаваш колко близо си до смъртта

и колко сериозно е всичко“, споделя актрисата.

През същата година се налага да премахнат и доброкачествени тумори от тялото й, които са били по-големи от гърдите й. След процедурата тя се обърнала към пластичен хирург, който да направи реконструкция на гърдите й. Той обаче й сложил по-големи импланти от желаните.

По време на този тежък период тогавашният й съпруг Фил Бронстейн се развежда с нея, за да бъде с друга жена, и започва дело за родителски права над осиновения им син. Шарън рядко успява да стигне до съда заради здравословното си състояние. Съдията решава момчето да живее с баща си, а майката да има правото да го посещава. „Хората се отнасяха към мен по брутален начин. От другите жени в бизнеса до съдийката, която отне детето ми, не мисля, че някой разбираше колко опасен е инсултът за жените и как той може да превземе живота ти“, сподели тогава Стоун.

Едва през 2004 г. тя разбира, че ролята, която я превръща в сексиконата на 90-те, всъщност е била причината да й отнемат попечителството. Причината - емблематичната сцена, при която се разкрачва по време на полицейски разпит.

В интервю за подкаста “Маса за двама” Стоун твърди, че съдебните предразсъдъци са се разкрили по време на бракоразводното й дело, когато председателстващият съдия попитал нейния тогава 4-годишен син Роан дали знае, че майка му е участвала в “секс филми”.

Когато се снима частта, в която Катрин се разкрачва на разпита,

режисьорът е помолил Стоун да си свали бельото,

защото бялото отразявало светлината. Заради малките монитори тя не забелязва проблем, когато гледа лентата. Нещата се променят, когато филмът вече е готов и се пуска в стая, пълна с целия екип. Тогава Стоун, заедно с куп други хора, могат да видят какво има в кадъра. “Щеше да бъде много по-хубаво и честно да ми покажат тази част насаме, но това беше част от филма и съм сигурна, че не искаха някоя прохождаща актриса да реагира прекалено драматично и да им казва какво да правят”, казва Шарън.

Въпреки кошмара, който изживява през 2001 г., кинолегендата се възстановява успешно, но решава да си вземе двугодишна почивка от Холивуд, за да се погрижи за здравето си. Освен това завежда ново дело за родителски права и успява да си върне сина. През 2005 г. и 2006 г. осиновява още две момчета и днес четиримата живеят щастливо заедно. Именно първият й син е причината да не се предаде, когато идва време да я оперират.

“Не е важно как падаш, а как ставаш. Дали имаш достойнството, куража и честността да се изправиш и моралният ти компас да не се отклони”, категорична е Шарън Стоун след всички кризи в живота си.