Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Йорданов Александров СНИМКА: Фейсбук
Александър Йорданов Александров СНИМКА: Фейсбук

УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН: "Путин не прецени..."

В момента в ПГ на ЕНП провеждаме среща с Председателя на ЕК г-жа Урсула фон дер Лайен. Тя информира за посещението си в САЩ и Канада. Сътрудничеството ни с тези държави ще укрепва.

Но ще предам първите й думи:

1. Настоящият мандат на Комисията преминава в ужасните условия на Ковид кризата и ескалацията на руската война срещу Украйна.

2. Но Путин не прецени невероятната храброст на украинския народ, единството и решителността на ЕС.

3. Нашата политика е политика на пълна подкрепа за Украйна: само за настоящата година е осигурена 18 млрд.евро помощ, оказан е прием на 4,5 милиона украински бежанци, въведени са 10 пакета санкции, 30 000 украински военни се обучават с европейска подкрепа; Украйна получи статут на страна кандидат за членство.

Какво следва за нас, българите. Следва само едно: шанс да станем истински европейци. Да се разделим с пагубната за народа ни русофилия. Да спрем кризата и свободното пропадане на държавата ни. Да станем отново сигурна и стабилна държава. Само след 2 седмици ни се открива прекрасна възможност всичко това да се сбъдне. За целта е необходимо на 2 април да гласуваме правилно, т.е. за коалицията ГЕРБ-СДС, в която и двете партии са от ЕНП - дясната сила на Европа. И това не е пропаганда, не е агитация, а моето разбиране за дълг към България.

*От фейсбук!