Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Международен панаир-Пловдив


Снимка: Архив.
Международен панаир-Пловдив Снимка: Архив.

С тях бизнесменът Георги Гергов би придобил контрола над търговското изложение

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на първата инстанция, с което беше спряно вписването на община Варна като акционер в доминираното от бизнесмена Георги Гергов дружество „Пълдин Туринвест" АД. Счита се, че ако акциите на Морската столица в панаира бъдат апортирани в дружеството, Гергов ще придобие контрол от над 79 на сто над международното търговско и4зложение. Вдигането на капитала беше оспорено от кмета на Пловдив Здравко Димитров като акционер в "Пълдин Туринвест" и вписването на новите акции няма да се случи до произнасянето на съда по тази жалба по същество.

В Апелативния съд делото беше образувано по жалба на „Пълдин Туринвест“ АД срещу спирането на регистърното производство в Агенцията по вписванията за промени в капитала за търговското дружество, въз основа на решения на извънредното общо събрание на акционерите, проведено на 9 януари т. г.

В Окръжния съд текат две дела по казуса.  Община Пловдив в качеството си на акционер е предявила срещу „Пълдин Туринвест“ АД иск за отмяна на всички решения на извънредното общо събрание на акционерите на дружеството от 9 януари В друго дело градската управа иска спиране на регистърното производство, мотивирано от предмета на предявения иск по другото дело.

Апелативните съдии приемат, че жалбата на „Пълдин Туринвест“ АД е неоснователна.  Определението им е окончателно.