Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Буяр Османи и Николай Милков
КАДЪР: БНТ
Буяр Османи и Николай Милков КАДЪР: БНТ

"Не мога да дам информация за състоянието на пострадалия. Като министър съм тук, за да предам посланието, че ситуацията не би трябвало да продължава по този начин. Извършителите трябва да бъдат наказани". Това заяви Николай Милков по време на посещението си във ВМА. Външните министри на България и РСМ посетиха пострадалия Християн Пендиков.

"Казваме не на възраждането на тези черни традиции, които се свързват исторически с Македония - на палежи, стрелби, на насилие над хора. Такива неща нямат място в Европа. България няма да отстъпи от защитата на правата на нашата общност, които са хора с достойнство. Християн и в момента продължава да получава заплахи по интернет", добави българският външен министър.

"Северна Македония ще се погрижи за нулева толерантност за насилието. Трябва да се спре с провокациите и насилието и от двете страни", заяви Буяр Османи.

Припомняме, че секретарят на Българския клуб в Охрид Христиан Пендиков бе нападнат на 19-ти януари вечерта в гръб от Илия Спасески и още двама души пред заведението "Тино".