Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Зафиров КАДЪР: БНТ
Атанас Зафиров КАДЪР: БНТ

"Не е тайна, че още от деня след изборите беше ясно, че задачата да се състави кабинет ще бъде много трудна. Като че ли още тогава погледите бяха вторачени в третия мандат. Затова трябва да ви кажа, че този процес вървеше през всичките тези месеци на евентуална подготовка и в никакъв случай той не се измерва само с тези няколко дни, в които мандатът беше в "БСП за България". Разбира се, резултатите отсреща показаха, че стъпките, които ние бяхме начертали, няма как да бъдат изпълнени." Това заяви Атанас Зафиров от БСП в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"На лидерската среща показахме, че можем да водим диалог, да търсим общи решения и събирателни точки, нямаше задкулисие. Третият мандат не беше на БСП, а на целия парламент", добави соцдепутатът.

Можем да направим извод от вчерашната среща, че се потвърди една слабост въобще на българската политическа система и тя е, че много от партиите като че ли не мислят стратегически, не могат да погледнат в утрешния ден, не могат да погледнат в бъдещето и остават застинали в настоящето и миналото. Можем да си говорим, без това да ни прави еднакви, без това да ни вкарва в общо русло или да изглажда противоречията между нас", каза Зафиров. 

"Не съжаляваме, че не подкрепихме Габровски, това е част от последователната ни политика", заяви Зафиров.