Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И в планините ще е предимно слънчево. СНИМКА: Pixabay
И в планините ще е предимно слънчево. СНИМКА: Pixabay

В Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София 3°-4°. Ще има значителна облачност, над източната половина от страната предимно висока. Преди обяд на много места в низините ще има мъгла. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, в Дунавската равнина - слаб от изток. Сравнително топло време с максимални температури между 11° и 19°, в западната половина на Дунавската равнина малко по-ниски, в София около 13°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Преди обяд на места ще има намалена видимост. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има разкъсана висока облачност. Значителна ще е над масивите от Западна България, но ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се понижава, съобщава НИМХ, цитирано от БТА.