Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Ганев КАДЪР: Nova
Димитър Ганев КАДЪР: Nova

Оставам скептичен за нов кабинет. По-скоро ми се струва,че отиваме към предсрочен вот. Това коментира Димитър Ганев от "Тренд" по Нова нюз. Според него при всяка една коалиция ще се плати много висока цена.

"Защо е проблем цената? Защото през октомври 2023 г. предстоят местни избори. Местната власт е фундамент за всяка една партия", добави той.

"Какво би могла да представлява тази коалиция, тя няма да бъде от стандартния тип, например тройната коалиция или коалиция "Кирил Петков", няма да бъде такъв тип.  А ще минава през следното: Ние сега няколко партии ще подкрепяме един състав и ще се даде заден за партийни лица. Така цената ще бъде по-ниска. Обяснението ще бъде понеже се намираме в сложна ситуация сме длъжни да подкрепим някакъв тип кабинет", смята Димитър Ганев. 

"Кабинет на малцинството звучи като научна фантастика. Едно правителство, за да управлява нормално, трябва да има мнозинство. Едно такова правителство ще бъде заложник да изпълнява законодателни инициативи на различни мнозинства. Това не може да функционира нормално, няма как", допълни Ганев.