Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анахид Тачева, току-що завършила гимназия, с бански костюм, който си е ушила сама. На снимката е с Коста Цонев през 60-те години. 
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Анахид Тачева, току-що завършила гимназия, с бански костюм, който си е ушила сама. На снимката е с Коста Цонев през 60-те години. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

"Ани (Анахид Тачева - бел. ред.) за мен е най-изключителният перфектен професионалист, когото съм срещала - посочва пред "168 часа" журналистката Ирина Цонева, племенница на Коста Цонев. - В годините, когато съм й ходила на гости, тя и чичо ми Коста винаги са ми давали много ценни съвети за начина, по който гласът на един журналист трябва да звучи. Казваха ми, че трябва да идва от коремната област, а не от гърлото, за да е впечатляващ и завладяващ.

Обясняваха ми как да си подобря начина на говорене. Много е помагала и на Митко в цялата му творческа кариера. Не е случайно, че за всички Анахид е икона като телевизионен говорител на всякакви предавания - от шоупрограми до детски предавания. Именно заради това неповторимо излъчване и този впечатляващ, дълбок, кадифен глас. Естествено, и

визията ѝ е неповторима

На нея съм й казвала: "Дал Бог всекиму да изглежда като теб". Нейният кръст, бюст и крака, глава, осанка, визия, походка. Изглеждаше като извънземно. Малката й дъщеря Ани е наследила много от нейната красота. Когато Ани беше на 16 години, й казах, че е родена за подиум, и тя замина за Америка и стана модел в първите години от живота си там."

Самото раждане на Ирина Цонева е белязано с втората сватба на Коста и Анахид. Двамата решили отново да се оженят на 4 декември 1966 г. в Сливенския Балкан. "Тогава небезизвестният ми баща Васил Цонев решил да отиде на сватбата им, вместо да дойде и да ме види в родилното - разказва Ирина. - На майка ми също много й се искало да присъства на тази сватба и доста години му се сърди за това. Между другото, именно в Сливенския Балкан Митко твърдеше, че е заченат."