Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Членовете на императорската фамилия били с изрядно поддържани зъби, а тези на труповете били изпъстрени с пломби и кариеси

Чии са 9-те скелета, станали известни като "Екатеринбургските останки"? През лятото на 1979 година геологът Александър Авдонин и писателят Гелий Рябов, използвайки стари карти, информация от книги и спомени

на местни хора, организират незаконни разкопки

Отиват в гората, недалеч от прелеза на 184-тия километър на Горнозаводската жп линия. Местността се нарича Прасешки дол. На руски – Поросенков лог. Археолозите любители попадат на погребение – нахвърляни един върху друг са скелетите на 9 души.

Но смелостта на групата стига само дотук – уплашени от откритието си, те заравят ямата наново. И така – до лятото на 1991 година. Окуражен от перестройката, Авдонин подава заявление до прокуратурата, че му е известно мястото на погребението на царското семейство. Така започва ново следствие, оглавено от следователя Соловьов.

Проведени са и ДНК изследвания, според които намерените

тленни останки

принадлежат на Романови. Така през 1998 година костите са погребани с официални почести в криптата на Петропавловския храм в Санкт Петербург. Но, забележете – в отсъствието на висши православни духовници.

Руската народна душа скърби и едновременно е гузна заради цареубийството. Под натиска на общественото мнение две години по-късно Руската православна църква канонизира царското семейство.

Но в църковните среди, сред църковния народ остава подозрението, че

погребаните

в криптата тленни останки не са истински свети мощи. Възбуденото по настояване на руския патриарх Кирил през есента на 2015 година ново разследване за автентичността на Екатеринбургските останки вече дава своите резултати. Прецизна стоматологична експертиза доказа, че зъбите на "императорския" череп са тотално разядени от кариес! При положение че цар Николай документирано е посещавал редовно зъболекаря си.

Има смущаващи находки и по дамските черепи, за които се твърди, че са на царица Александра и трите й дъщери.

Оказва се, че младите, 17–20-годишни княгини имат по 30-ина пломби. Многото кариеси могат да се обяснят с обстоятелството, че

младите жени от Поросенков лог

са раждали и кърмили. Освен това върху "императорския" череп липсва и всякаква следа от раната с меч при гостуването му в Япония. Нещата изглеждат ясни.

Но защо руският Синод вече шеста година отлага да заяви своята окончателна позиция по случая "Романови"?

Първо - антропологическата експедиция до Индия доказа, че е невъзможно телата на царската фамилия да бъдат изгорени без никакъв остатък.

Второ – стоматологичната експертиза сочи, че Екатеринбургските останки очевидно са на двойници на сем. Романови. Тази версия може да звучи за някого като взета от юношески приключенски роман, но системата на двойниците се е използвала активно в царска Русия.