Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За младия нападател на САЩ Тимъти Уеа е фасулска работа да пробие в световния футбол, при положение че баща му е държавен глава, а преди това е бил футболист от световна класа. Но историята помни много случаи на провалени мамини синчета, които вярват, че всичко в този живот трябва да им идва наготово. Само че виделият какво ли не по пътя си баща не оставя наследника си да се носи безцелно по течението. Възпитава в него всички необходими качества, които навремето са помогналия на самия него да се измъкне от тинята.

Навремето Джордж Уеа обичаше да разказва за най-трудните си първи години от своя живот. Родителите му първо правят деца с настървението на състезатели, преследващи световен рекорд, а след това се разделят. Така малкият Джордж е принуден да дели една стая с 12-те си братя и сестри.

"И баба живееше при нас в стаята, за да дава под наем останалите помещения в къщичката ни. Ядяхме ориз. Ориз и това е. Постоянно бях гладен. Гладът е ужасно нещо", ще си спомни по-късно легендата на ПСЖ и "Милан". За известно време малкият Джордж чиракува като телефонен техник, преди да забележат уменията му на терена. Нататък става по-лесно и през 1995 г. като футболист на "Милан" той печели "Златната топка", оставайки и до днес единственият африканец, получавал най-престижния индивидуален трофей във футбола.