Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фюрерът много се въодушевява от американските мажоретки, очарован е и от маршируващите оркестри. Харесва ги толкова много, че прословутият жест Sieg Heil (Зиг Хайл) се основава на техниката на мажоретките. Дори нацистките политически митинги се провеждат със скандирания като тези, използвани на спортни събития в американски колежи.

Служители на американското разузнаване по време на Втората световна война потвърждават, че Хитлер е заимствал известния нацистки поздрав от феновете на американския футбол. Подобни данни са оповестени след като ЦРУ разсекретява материали, съдържащи информация за "психологическия портрет на Адолф Хитлер". Дневникът на Eрнст Ханфщенгел съдържа следния запис: "През 1923 г. Хитлер обичаше да слуша американски футболни маршове и песни на студенти от различни американски колежи. Известният жест Sieg Heil, използван на всички политически и неполитически събития от Третия Райх, е точно копие на техниката за поздрав, създадена от "водачите" на феновете на американския футбол.

Фразата "Хайл Хитлер" трябва да се придружава с вдигане на ръката под ъгъл 45 градуса за този поздрав. Той става задължителен през 1933 г. за всички цивилни граждани на Германия. Хитлер предпочита да се обръщат към него с "Heil, mein Fuhrer!" или просто "Heil".