Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никой от близките му не вярва, че Карпов е прекалил с алкохола, защото бил свят човек.
Никой от близките му не вярва, че Карпов е прекалил с алкохола, защото бил свят човек.

Информацията за инцидента е противоречива, в ход са няколко версии

Бившият световен шампион по шахмат Анатолий Карпов е в изкуствена кома от няколко дни, но до този момент информацията за състоянието му е много противоречива. Първоначално излязоха няколко версии, че вследствие на алкохолна интоксикация той е паднал и си е счупил тазобедрената става, като е получил и черепно-мозъчна травма. Междувременно се появи и новина, че е нападнат от неизвестен извършител и това е довело до спешното му настаняване в болница.

Дъщеря му София обясни в профила си в телеграм, че баща й не е бил пребит, а вследствие на битова травма се е наложило да бъде приет за лечение.

Според руските медии линейка е транспортирала Карпов от улица в близост до сградата на Държавната дума, а

той е бил в безсъзнание

71-годишният депутат е в тежко състояние.

Близките на един от най-великите шахматисти в историята предпочитат да мълчат за случилото се, а семейството е забранило да се изнася информация от болницата. Дали искат да прикрият алкохолното му натравяне, не е ясно. Помощникът на Анатолий Карпов Дина Алтенталер дори не потвърди пред медиите в Русия информацията за хоспитализацията му. Руската шахматна федерация обаче нарече фалшива новината, че Карпов е бил пребит, а помощникът на депутата Алберт Степанян в коментар за ТАСС отхвърли появилите се слухове и обясни, че всичко с гросмайстора е наред и той няма наранявания.