Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицейски контингент на КейФОР в Косово СНИМКА: РОЙТЕРС
Полицейски контингент на КейФОР в Косово СНИМКА: РОЙТЕРС

"Златна сабя" ще се проведе на 27 септември в косовското Ново село

Военно обучение на мисията на НАТО в Косово (КейФОР) е планувано за 27 септември. Учението „Златна сабя“ ще се проведе на полигона на косовската база Ново село, посочва БТА.

"В учението ще участва представители на КейФОР и на ЮРОЛЕКС (EULEX) в контекста на операция за реагиране при извънредни ситуации, при които КейФОР продължава да работи в тясно сътрудничество с косовската полиция и ЮРОЛЕКС, в съответствие с концепцията за „първа, втора и трета реакция“, се посочва в изявлението на КейФОР.

Ръководената от НАТО мисия КейФОР продължава да се фокусира върху ежедневното изпълнение на своя мандат за осигуряване на безопасна среда и свобода на движение за всички общности, живеещи в Косово в съответствие с Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН от 1999 г., се казва в съобщението на мисията.

Натовските сили обещават да предприемат всички необходими мерки, за да облекчат неудобствата за местното население, но признават, че  може да се очаква засилено движение на военни и цивилни превозни средства в района.