Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Военна помощ за Киев, Украйна.

СНИМКИ: РОЙТЕРС
Военна помощ за Киев, Украйна. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Белгия досега е осигурила за украинската отбрана срещу руското нашествие подкрепа за 45 милиона евро

Белгия досега е осигурила за украинската отбрана срещу руското нашествие подкрепа за 45 милиона евроБелгийското правителство ще одобри днес изпращането на допълнителна военна помощ за 12 милиона евро за Украйна, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че Белгия досега е осигурила за украинската отбрана срещу руското нашествие подкрепа за 45 милиона евро, включително гаубици, предава БТА. 

Министърът на отбраната Людивин Дедондер уточнява, че ще бъдат осигурени автоматични пушки, каски, средства за нощно виждане. Предвижда се да бъдат изпратени санитарни автомобили и линейки.

Белгия ще участва в бъдещата обучителна военна мисия на ЕС в Украйна, готова е да се включи в разчистването на мини, подготвя украински снайперисти и очаква да приеме 45 пострадали в боя украински войници. В средата на следващата година се предвижда изпращането на втори белгийски контингент в международните сили на НАТО в Румъния за укрепване на източния фланг на алианса.

Предвижда се в Естония да бъдат изпратени шест белгийски изтребителя Ф-16. Миночистачът "Нарцис" се очаква да бъде насочен с решение на белгийското правителство към водите на Средиземно море.