Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нула! Перфектно изписана, съвършена, самодостатъчна. Тя ще му донесе несметни богатства и още толкова смърт. Франсоа Бланк е съгласен. Ще продаде душата си на Дявола. Той му разкри тайната на рулетката. Мистерията е разплетена. Френският предприемач трябва да добави единствено цифрата „0“ и шансовете на клиента за печалба намаляват значително. Белегът за тази сделка векува и до днес. За нея ще свидетелства дори сборът от числата на колелото. Когато се сумират, получената обща сума винаги ще бъде „666“ – цифрата на Сатаната...

Легендата за срещата на Бланк с Дявола е добре съчинена от неизвестен ум. Тя със сигурност не плаши заклетите комарджии, за които рулетката и хвърленото топче са изкушението, пред което са безсилни. Точно тази рулетка, която ще донесе несметни богатства на мафиоти като Ал Капоне, Бенджамин „Бъгси“ Сийгъл, Лъки Лучано. Но и на още една фигура, която остава в сянката на всички тях, въпреки че той е доaйенът, разпалил една от най-коварните форми на човешкия порок. Причината – когато тримата младежи прохождат в престъпния свят, Гай Макафи вече е отворил първото си казино.

За съществуването на тази мистериозна фигура днес свидетелстват неговото запазено досие и публикации в стари вестници, чиито копия се пазят на електронен носител. До последния си дъх легендарният шериф избягва да влиза под светлините на прожекторите – за разлика от Капоне, чиято слава го спохожда още след първия поръчан разстрел.

Десетките книги, филми и дори постановки в театри можеха да бъдат не за Белязания, а за човека, който прави копката за първата игрална зала в Лас Вегас. Макафи – който решава, че железопътното градче в пустинята Невада ще му донесе милиони долари, но само след като го превърне в меката на залозите.

Каква е историята му четете в сп. "Космос"!