Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асен Василев
Асен Василев

„Радвам се, че такъв добър специалист ще ръководи държавата в следващите месеци“, заяви финансовият министър в оставка Асен Василев, при предаването на поста си на служебната министърка на финансите  Росица Велкова.
„Финансите на държавата са в много добро състояние. Бюджетният излишък е 1, 2 млрд. лева. Има над 8, 5 млрд. лева в хазната. Ще станем 15-та държава, която ще получи пари по Плана за възстановяване. Искането за плащане е над 2, 5 млрд. лева и то може да се изпрати още през тази или през следващата седмица”, отчете министър Василев.
„Дългът е с 2 млрд. лв. по-малко, ние доказахме, че може да се направи широка социална програма, въпреки критиките, че бюджетът бил разточителен”, заяви още министърът в оставка.
Служебният финансов министър Росица Велкова обяви, като своя основна задача осигуряването на средства за изборите, изпълнението на бюджета, както и по съставянето на базов бюджет за догодина, който да бъде изпълнен от следващото редовно правителство.
Тя заяви също, че ще продължи работата по плана за въвеждане на еврото. Велкова подчерта,  че няма критики към предшественика си и ще продължи работата в екип.

Росица Велкова
Росица Велкова