Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп и семейството му на погребението на Ивана в Ню Йорк
Доналд Тръмп и семейството му на погребението на Ивана в Ню Йорк

Бившият президент на САЩ искал да прави мавзолей, но се отказал

Доналд Тръмп е обвинен, че е погребал първата си съпруга Ивана в своя голф клуб в Ню Джърси, за да се възползва от освобождаването от данъци върху местата, които са гробища, съобщи в. “Дейли мейл”. Обвинението дойде от професорката в Дартмут Брук Харингтън. Тя прегледала данъчните закони в Ню Джърси и установила, че няма записано изискване колко трябва да са човешките останки, необходими, за да може едно място да се смята за гробище.

“Това е перфектна възможност за избягване на данъци. Данъците върху имуществото, доходите и продажбите, всички отпадат”, твърди Харингтън.

Ивана беше погребана в парцел на голф игрището след погребението ѝ в Манхатън на 20 юли. Бившият чешки модел беше открита мъртва в дома си на 14 юли, след като падна по стълбите. Тя беше на 73 години.

Преди това бившият президент на САЩ беше определил парцела на игрището си като ферма, за да се възползва от допълнителни данъчни облекчения, тъй като произвеждаше мулч, използван за градинарство. Благодарение на политиките на Ню Джърси за данъчно облагане в полза на земеделието Тръмп плащаше само $ 16,31 годишно за мястото. Западни издания изчислиха, че без данъчните облекчения за земеделска земя Тръмп ще трябва да дава около 80 000 долара годишно под формата на такси. 

ИВАНА ТРЪМП
ИВАНА ТРЪМП

През 2014 г. организацията на Тръмп получи разрешителни за 10 гробни парцела на голф игрището.

“Г-н Тръмп специално избра този имот, където да бъде погребан, тъй като това е любимият му имот”, се казва в изявление на компанията му още през 2017 г.

Първоначалният план за мястото беше за мавзолей на семейството с олтар, шест места и четири каменни обелиска с височина близо 6 метра. По-късно Тръмп се отказа от тази идея поради възражения на местни жители.

Бившият президент все още може да промени решението си къде да бъде погребан. Покойните му родители почиват в семеен парцел в Куинс, докато той също има опцията да почива в мир в Арлингтън, както всички други бивши президенти.