Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова отговаря на Тошко Йорданов с истинска тениска за Харвард СНИМКИ: Фейсбук/Lena Borislavova
Лена Бориславова отговаря на Тошко Йорданов с истинска тениска за Харвард СНИМКИ: Фейсбук/Lena Borislavova

Правилата за избор на шеф на КЕВР не са мои персонални правила, а колективно решение на управляващата коалиция. Това заяви началникът на премиерския кабинет Лена Бориславова в отговор на нападките на председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който я обвини, че именно тя е виновна за обявеното от КС противоконституционно избиране на нов председател на КЕВР.

С тениска с надпис HARVARD LAW - just kidding (право в Харвард - шегувам се), се появи по-рано днес в пленарната зала той.

Шефът на парламентарната група на "Има такъв народ" демонстративно съблече сакото си, за да се види надписа на тениската, по време на дебатите по решението за връщане на Иван Иванов отново начело на КЕВР. В изказването си той яростно критикува шефката на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова. И подложи на съмнение юридическите й компетенции.

В публикация придружена от нейна снимка с оригинална фланелка на Харвард Лена Бориславова написа по повод обвиненията на депутата от ИТН в профила си във Фейсбук:

"По повод на част от спекулациите на деня и след научените уроци, че ако не бъдат веднага оспорени, неистините “стават” истини, бих искала да поясня:

Правилата за избор на шеф на КЕВР не са мои персонални правила, а колективно решение на управляващата коалиция. С тях и с кандидатурата на Станислав Тодоров се съгласиха всички партии в коалицията, включително бяха подкрепени в зала от г-жа Ива Митева и г-н Тошко Йорданов.

Няма обективни и професионални аргументи зад поименната нападка срещу мен, като се има предвид, че всички гласуваха единодушно.

Най-добрата атестация за политическа зрялост е да умееш да губиш с достойнство."