Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Извеждането на Георги Семерджиев от жилището му.


КАДЪР: БНТ.
Извеждането на Георги Семерджиев от жилището му. КАДЪР: БНТ.

Оставиха в ареста бившият футболист

След катастрофата, при която загинаха двете момичета, Георги Семерджиев е избягал от местопрестъплението, отишъл в автомивката си, откъдето е взел стълба и по нея се е покатерил до жилището си, стана ясно на заседанието днес.

Държавата е длъжна да се намеси и да предотврати обвиняемият да извърши друго престъпление. С тези мотиви Софийският градски съд остави в ареста Георги Семерджиев. Той няма документи за самоличност и не живее на адреса, където е регистриран. 

Служители на автомивката са казали пред разследващите, че е бил само с една обувка и е бързал. Дясната маратонка на Семерджиев е намерена в катастрофиралия му автомобил, а лявата при обиска на жилището му. Стълбата, с която се е покачил до жилището, също е открита, както и следите му по нея.

Както "24 часа" по-рано писа, пред съда той заяви, че е бил отвлечен и нищо не помни. Същото каза и адвокат Мирослав Христов след заседанието. Той обаче не успя да обясни защо клиентът му твърди, че е бил отвлечен.

Няколко пъти Семерджиев искаше да седне, защото му било лошо и съдът дори му изпрати бутилка вода.

За това, че Георги е карал автомобила показания дават свидетели, а този факт се потвърждава и от ДНК експертиза. Тя показва, че по скоростния лост на "Ауди"-то има само негови следи.

Бившият футболист се е разминал с леки наранявания по тялото. В последната си дума пред съда той каза: "Не съм виновен за нищо, искам да се прибера вкъщи".

Семерджиев е обвинен за смъртта на двете момичета, засега по непредпазливост. Другите му две обвинения са от 10-и юни - че е шофирал дрогиран и че е ползвал фалшива книжка, издадена уж от Швейцария.

Пробите му за алкохол и дрога още не са готови.