Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Щетите са в размер на 1427,73 лв., вече са възстановени 

На 6.07.2022 г. около 11 ч в РУ на МВР в Търговище е получена жалба от управител на бензиностанция, намираща се на околовръстния път край града, че късно вечерта на 5.07.2022 г. в обекта е извършена кражба на различни продукти, които се продават в него. От предприетите незабавни действия от служители на РУ-Търговище е установено, че заподозрените за извършване на деянието – 45 граждани на Черна гора, вече са задържани в РУ - Г. Оряховица за извършени подобни кражби на бензиностанция около Лясковец. Това са фенове на черногорския "Субиеска", които се прибирали в родината си с автобус, след като са били на мач в Разград, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР в Търговище.

От Горна Оряховика групата е била върната в Търговище, където запалянковците са разпитани в хода на образуваната незабавна проверка по случая. Установено е, че 10 от тях са извършили кражби на различни хранителни продукти - безалкохолни напитки, сокове, енергийни напитки, минерална и изворна вода, шоколади, кроасани, бисквити, бира, хранителни добавки, бутилки уиски, както и нехранителни стоки – слънчеви очила, от бензиностанцията край Търговище. 

Установено е също, че нанесената от кражбите щета на обекта е размер на общо 1427,73 лв. Сумата вече е възстановена на длъжностно лице – отговорник на обекта. По случая в РУ на МВР в Търговище е образувана и преписка. Материалите по нея своевременно са докладвани в Районата прокуратура. На извършителите на кражбите са наложени административни наказания по чл. 218б от Наказателния кодекс - глоби.