Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нивата с канабис. СНИМКА: ОД на МВР-Хасково
Нивата с канабис. СНИМКА: ОД на МВР-Хасково

Двама мъже са в ареста заради нива с канабис.

При проведена акция вчера около 19 часа, криминалисти от РУ - Димитровград са установили нива с площ около 460 кв. м в землището на града в близост до река Меричлерска, засята с растения от рода на конопа. Около нивата, разположена в гориста местност били наредени бидони с вода, туби с препарати, обработващи инструменти, маркучи, водни помпи.

На място били двама мъже, които полагали грижи за растенията. Те направили опит да избягат от полицейските служители, но са задържани. Установена е самоличността им – харманлиец на 59 г. и димитровградчанин на 43 г., познайник на полицията. След довеждането си в управлението, те признали действията си и описали механизма на извършеното деяние.

В тази връзка са предприети процесуално-следствени действия по образуваното досъдебно производство. Иззети са 343 култивирани конопени растения с височина от 80 до 110 см. При тестване с полеви наркотест насажденията са реагирали на високорисковото наркотичното вещество - канабис. Мярката на задържане на двамата е до 24 часа.