Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РУМЕН РАДЕВ
РУМЕН РАДЕВ

Досега съм назначил три служебни кабинета и те се справиха, коментира президентът

Трябва да е ясно, че в близките дни и седмици има да се решават важни предизвикателства от компетенцията на сегашното правителството и на парламента. Изборите са крайният вариант. Ако обаче продължава блокажът на институциите и работата на парламента, изборите са неизбежен, но и екстремен вариант. Това коментира президентът Румен Радев от Латвия.

„Доказал съм, че никога не бягам от отговорност. Досега съм назначил три служебни кабинета и трите се справиха с предизвикателствата пред тях. Въпросът не е в служебния кабинет. Въпросът е парламентарно представените партии да проявят отговорност. Дебатите и самият вот да бъдат насочени към решаването интересите на хората”, каза още той.

Президентът уточни, че не може да приеме открити призиви към политическо номадство. „Хората са гласували по определен начин. Призивите да започне политическо номадство в българския парламент изкривяват вота на хората. Очаквам всяка партия да води своята отговорна политика, така че да привлича членове и да задържа своите членове със своята политика, а не с призиви да напускат други партии, за да се присъединяват”, допълни държавният глава.

И подчерта: „Това не означава, както го тълкуват веднага, ако не си с нас, си срещу нас. Аз не съм с никого. Аз съм за принципа. Много ясни принципи в политиката”.