Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полиция
Снимка: Архив
Полиция Снимка: Архив

Полицията издирва Трайчо Василев, по прякор Пиже във връзка с нападението над полицаи в Самоков. Тази сутрин започна мащабна полицейска операция в града. Причината е осуетен опит за проверка на автомобил от служители на РУ Самоков и последвало нападение над двама полицаи в сряда вечерта. Единият от тях е с охлузвания по ръката, а другият - със сцепена устна.

Припомняме, че през октомври 2015 г. Василев и доведеният му син нападнаха екип на NOVA. Тогава на Василев беше повдигнато обвинение за хулиганство, а доведеният му син беше обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Около 21:30 в сряда полицаи са спрели кола за проверка. Докато извършвали действия, на място спрели други две коли и излезлите от тях мъже нападнали полицейските служители, след което се оттеглили заедно с единия от пътувалите в проверявания автомобил. Двама полицаи са получили наранявания. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия от екипи на РУ - Самоков, ОДМВР - София и жандармерията с цел установяването и задържането на нападателите.

По информация на NOVA в колата е била открита дрога.

Малко преди 8 часа тази сутрин в полицейското управление в града влезе директорът на Жандармерията Тодор Гребенаров. Засега няма официална информация за задържани, но тази сутрин екипа на NOVA, който е пред РУ Самоков видя, че полицията води двама души под конвой.

В операцията участват полицейски сили от ГДНП, ГДЖСОБТ, СДВР и ОДМВР-София.