Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От международното разследване #UncoveredDubai стана ясно, че сред европейците с имоти в Дубай се нарежда Даниел Кинахан - предполагаемият лидер на ирландска престъпна група, занимаваща се с трафик на кокаин и други престъпления. По този повод съвсем наскоро Кинахан беше санкциониран от САЩ.

През 2009 г. той беше споменат и в дипломатическа телеграма, изпратена от американското посолство в Южна Америка, в която бе описан като заподозрян международен контрабандист на наркотици. Година по-късно беше арестуван в Испания, но дългогодишното дело за пране на пари беше прекратено през 2020 г.

През 2016 г. за него бе съобщено, че е

управлявал множество

малки бизнеси,

сред които фирми за интериорен дизайн и за почистване в Ирландия.

През април тази година американските власти обявиха награда от 5 милиона долара за информация, която ще доведе до арести на тримата лидери в клана Кинахан. Правителството наложи запори на всички имоти и бизнеси на Даниел в САЩ, един от които е мениджърската му компания, която освен с промотирането на боксьори се занимава и със спонсорски сделки и излъчване на състезания. За Кинахан се знае, че има тесни

връзки с криминалния свят

и е сочен за един от лидерите на организираната престъпност в Ирландия, съобщават от Държавния департамент.

Шефът на ирландската полиция Дрю Харис се надява тези санкции да отслабят влиянието на фамилията.

"Това е само първата от многото стъпки. Могат да бягат, но не могат да се крият от правосъдието вечно. От днес те ще са с по-малко пари, приятели и влияние", обяви той. В момента се смята, че Даниел Кинахан живее в емирствата. За това свидетелстваше и снимка, която бе публикувана в интернет миналата година. На нея той позира в Дубай заедно с ММА звездата Дарън Тил.

Името на Кинахан бе свързано и с друг известен спортист - Тайсън Фюри. През април тази година световният шампион по бокс в тежка категория на WBC бе посъветван от властите в Обединеното кралство да прекъсне всякакви връзки с ирландеца. В противен случай го заплашиха, че ще попадне под наказателна отговорност като съучастник в престъпна мрежа.