Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако повече хора са като Кристалина Георгиева, ще успеем заедно Премиерът Кирил Петков и Кристалина Георгиева

От Румяна Денчева

"Когато имаме хора, които са постигнали толкова много, те създават бранда България, и не само това – такива хора ще изведат България в друга орбита".

С тези думи премиерът Кирил Петков се обърна към управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева, ръководството на УНСС, депутати, студенти и преподаватели, които присъстваха на церемонията по удостояване на Георгиева с почетното звание Доктор хонорис кауза на УНСС.

Премиерът се върна към първата си официална международна среща в Париж, на която присъствали лидери от целия свят. Говорела президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, чиято реч се отнасяла за един човек, разказа Петков.

"Всички на срещата бяха толкова пълни с гордост, с подкрепа, с почитания... Това бяха лидери от целия свят. Стана ми интересно за кой човек става въпрос и после разбрах, че това е Кристалина Георгиева. Бях толкова горд, че това е човек от България, че е жена от Източна Европа. Безпрецедентно! Именно след тази среща лично президентът на Франция Макрон дойде да се запознае с мен", сподели с усмивка премиерът.
Тойбе категоричен, че Георгиева е много полезна за България отвън, и пожела "да се развият повече такива хора като нея, защото "тогава бихме могли да успеем заедно".