Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Преди да умре, помогна достатъчно”, казва моделката, визирайки ликвидирания у нас Тургай Сали

"В бъдеще може да напусна за постоянно Гърция. Пътувам често в чужбина. Живея и в Германия. В родината си стоя с огромна тежест и голяма мъка. Това е моята страна, но нищо не ми помага и не ме задържа да съм в нея. Където и да погледна, всичко ми напомня за съпруга ми. Много е трудно да съществувам с тази болка."

Четири години след убийството на гръцко-австралийския бизнесмен Янис Макрис за загубата проговори съпругата му Виктория Карида. Моделката пазеше дистанция от медиите, докато течеше разследването за екзекуцията на нейната половинка. Съвсем наскоро тя обясни, че все още не е загубила надежда за

откриването

на поръчителя

на убийството.

"Вярвам в справедливостта и знам, че каквото и да правим, си плащаме накрая - каза Карида пред камерата на Happy Day. - Живея с тази мъка през цялото време и се опитвам да се боря сама с всичко. Моята радост са децата ми. Отдавам цялата си любов на тях. Те ми дават сила. Всичко, което правя в живота си, го правя само за тях. Жалко, че Янис не е до мен. Не мога да приема случилото се все още. Въпреки че основният свидетел не е жив, важното е, че е дал показания на властите и те са достатъчни."

Предполага се, че Виктория визира 33-годишния Тургай Сали, който бе прострелян в Хасково, а по-късно издъхна в пловдивска болница.

"Той предостави на полицията цялата информация, която им трябваше", допълва Карида.

Приблизително месец след смъртта на мъжа й в ареста попаднаха двама братя от Хасково - Серафим и Милен Райчеви, а през септември 2020 г. атински съд ги призна за виновни. 34-годишният Серафим Немия беше признат за виновен за предумишлената екзекуция на Макрис и за нелегално притежание и употреба на оръжие, а две години по-възрастният му брат Милен беше признат за виновен за

съучастие

в предумишлено убийство

По неофициална информация Тургай Сали, който е съгражданин на Райчеви, бил шофьор на единия от тях и първоначално също е бил задържан, но след това станал свидетел и дал показания по делото в Атина, пише "24 часа".

За смъртта на Сали беше задържан 42-годишният мексиканец Виктор Омар. Той бе арестуван в софийски хотел, а в колата му беше открита гилза, съвпадаща с куршума, изваден от тялото на хасковеца. Малко преди да почине, самият Тургай казал на полицаите, че по него е стрелял непознат чужденец.

Според разследващите Омар влязъл в страната ни с автобус и наел кола от Кърджали, с която пристигнал в Хасково. От прокуратурата съобщиха в съда, че от видеокамери се виждало как той бил край къщата на жертвата. Служебният му защитник Кирил Кирев обясни, че деянието му е квалифицирано по-тежко, отколкото е всъщност. Нямало и преки доказателства, които да уличават клиента му, а видеозаписите били с неясен образ. Кирев допълни, че

Виктор не познавал жертвата

и нямал мотив, а бил натопен. Пред магистратите Омар обясни, че е дошъл в България законно и по покана на българин и жена му, с които се познавал от работата си в цирковете.

"Нямам врагове и нямам причина да извърша престъпление", защити се мексиканецът.

Как заковават Виктор Омар?

Бутилка минерална вода с негова ДНК е една от уликите против наемника за убийството на Тургай. Обвиняемият я оставил на мястото на престъплението, където два дни следил жертвата си, а при всяко минаване около къщата на мишената се преобличал, написа "24 часа ".

Според властите мъжът не е имал опит с оръжията. Затова се наложило да репетира със своя “Люгер”, диаметър 9х19, на поляна край Хасково. Там криминалистите намерили гилзи, които съответстват на тази, открита в колата на Омар.