Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откриха около 50 тона месо без документи в кланица край Левски Снимката е с илюстративна цел

В кланица край град Левски при проверки по повод предстоящите празници - Великден и Гергьовден, са открити около 50 тона месо без документи за произход и без здравна и идентификационна маркировка. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Проверяващите са установили и клане на животни без поставени ушни марки и в отсъствие на ветеринарен лекар при приемане на животните и клането. В обекта е констатирано съхранение на месо и субпродукти в нарушение на изискванията на Българската агенция по безопасност на храните.

След извършен оглед са иззети като веществени доказателства DVR и заверени копия от различни документи. Обектът е запечатан от служители на Областна дирекция по безопасност на храните в Плевен, като е издадена възбрана за продажба. Предстои издаване на разпореждане за унищожаване на установеното количество месо с неясен произход. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Плевен.

За още едно нарушение, свързано с продажбата на месо, съобщават от ОД на МВР в Плевен. В магазин в Левски са открити около 70 кг месо и субпродукти без документи за произход и без здравна и идентификационна маркировка. За констатираните нарушения е издадена забрана за продажба и разпореждане за унищожаване, предава БТА.

В тематичните проверки в Плевенско са участвали полицаи, служители на Националната агенция за приходите, Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда". Проверени са обекти за производство и търговия с храни, кланици и търговски складове на територията на община Левски.