Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Две години ще лежи в затвора дупничанин за отглеждане и разпространение на марихуана. Е. А. ще трябва да плати и глоба от 5 000 лв., присъди Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът призна дупничанина за виновен в това, че на 21 октомври м. г. в къща в село Коркина, Община Бобов дол и в лек автомобил е държал с цел разпространение марихуана, с общо количество 2458,55 грама, на обща стойност 14 751,30 лв.

Е. А. бе признат за виновен и по второ обвинение, че от началото на 2021 г. до 21.10.2021 г. е отглеждал растения от рода на конопа в специално обособено помещение в мазето на къща, в с. Коркина, 19 бр. растения с различна височина, с общо нето тегло на наркотичното вещество коноп /марихуана/ 30.875 гр., на стойност 185.25 лв.

За двете престъпления, съдът определи едно общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, както и „глоба“ в размер на 5 000 лв.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт, внесен, от Окръжна прокуратура. Съдът определи първоначален „общ“ режим за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“, като приспада времето през което подсъдимият Емил А. е бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 21.10.2021 г. до влизане на присъдата в сила.

Присъдата може да се протестира и обжалва пред САС в 15- дневен срок.