Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В ОС-Враца тръгна делото за смъртта на 8-годишния Томи от Мездра

В окръжен съд - Враца започна делото за убийството на внука на Тома Томов - 8-годишния Томи, съобщи БТВ.

Обвиняем по него е бащата на малолетния убиец - Димитър Йотов, който в средата на юни бе осъден от магистратите от районния съд в Мездра на 6 години "лишаване от свобода“ с обвинение за неправилно съхранение на оръжие, следствие на което е настъпила смъртта на 8-годишно момче - внук на бившия депутат Тома Томов.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 8 януари 2021 г. в дома си в Мездра е държал четири броя огнестрелни оръжия и 28 боеприпаси за тях в нарушение на закона за съхранение на оръжие. Вследствие на това е произведен изстрел с едно от оръжията и е последвала смъртта на малолетно дете, като деецът не е искал и не е допускал това и случаят е особено тежък.

Съдебният процес в Мездра се проведе в едно заседание по реда на съкратеното съдебно следствие, в което подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и се е съгласил да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съдът да намали наложеното наказание с една трета. Подсъдимият ще трябва да заплати общо 400 000 лева на родителите на починалото малолетно дете.

И двете страни обаче обжалваха първоинстанционното решение пред окръжния съд.