Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Председателката на фармацевтичния съюз проф. Асена Сербезова КАДЪР: БТВ
Председателката на фармацевтичния съюз проф. Асена Сербезова КАДЪР: БТВ

Прокуратурата се отказа от делото срещу председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова и се съгласи със съда, че в интервютата си пред медиите тя е изразила мнение, а не е всявала паника, каквото беше обвинението срещу нея, предаде БТА.

На първа инстанция делото започна в районния съд. Държавното обвинение беше категорично, че Сербезова всявала тревожност с твърдението си по време на пандемията, че можело да се стигне до недостиг на лекарства. Съдът не се съгласи и я оправда. Районната прокуратурата обаче протестира и делото стигна до градския съд.

Днес в съдебната зала от градската прокуратура заявиха, че не поддържат протеста, с мотив, че не е осъществен състав на престъплението.

В случая става въпрос за отстояване на мнение, изразено пред БНТ и БНР, което не е от характер на целенасочени неверни заблуждаващи съобщения за тревога. Подсъдимата правилно е оправдана, заяви прокурорът по делото и поиска от съда да бъде потвърдена изцяло оправдателната присъда. Съдът ще се произнесе след 30 дни.