Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият полицай Крум Йорданов, който преди дни обра 54 хил. лв. от банков клон в Дупница, каза пред окръжния съд в Кюстендил, че не помни нищо как е извършил престъплението. Губели му се моменти от деня на обира, тъй като е бил в неадекватно състояние. Не си спомнял и къде е хвърлил пистолета, с който е стрелял. 40-годишният мъж се изправи пред съда по дело за мярка за неотклонение. Окръжната прокуратура поиска "задържане под стража" и съдът под председателството на Евгения Стамова уважи искането. "Касае се за тежко умишлено престъпление, с висока степен на обществена опасност, за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 г. Съществува реална опасност да се укрие или извърши престъпление. Има данни от показанията на свидетел и медицински документи, че обвиняемият има психично разстройство", обоснова се съдът.
В четвъртък около 14 ч Йорданов нахлу с пистолет в банков офис в центъра на града. Двете служителки успели да излязат навън, като блъснал Цецка Цекина, но жената успяла да го заключи вътре. Събрал 12 550 щатски долара, 6510 евро, 1945 британски лири и 16 002 лв., на обща стойност 53 745 лв. Стрелял 6 пъти в ключалката, след това през счупените стъкла избягал, като си наранил ръцете. След около час и половина е бил задържан. Посочил на полицаите къде е крил парите, увити в неговата тениска. Сумата наистина била намерена в храсти в краен квартал на града.
Йорданов пред съда обясни, че бил 19 г. служител на МВР. Направи пълни самопризнания. Обясни, че е безработен и изпаднал във финансова безизходица. "Потънали сме в кредити, банките ни притискат. От 2-3 г. съм на лекарства, защото трудно понасям мизерията. Децата и съпругата ми страдат. Бях на дъното, посегнах от отчаяние. На никого не го пожелавам", каза през сълзи бившият полицай.
"Докъде докараме хората - да обират банки. Той е един от многото българи, доведени до бедност и мизерия, която ражда пороци", коментира адвокатът на Йорданов Сашо Янев, който поиска бившият полицай да бъде пуснат под домашен арест, за да се грижи за двете си малолетни деца.
На 6 октомври 2020 г. Крум Йорданов бил уволнен от КАТ в столицата. Натрупал е задължение към банките, след като играл на фондовата борса като купувал и продавал акции.
Баща му Йордан Йорданов, който е трети мандат общински съветник и председател на Старейшини ГЕРБ, е напуснал всички постове, съобщиха от партията.
Храбрата касиерка, която го заключи, все още е в шок и не може да се възстанови от преживяния кошмар. Жената има и леки физически наранявания по тялото.