Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И бившият митнически шеф Петко Петков пусна запис от камери. На кадрите, които по собствените му думи са от видеокамерите на магазин за цигари и алкохол, той е заснет да пазарува пури и бутилка ром. Те бяха получени от различни медии днес.

Преди дни изтекоха записи от камерите на столична пицария, запечатали среща между Петков и президентския секретар Пламен Узунов, на която двамата разменят бележки, а телефоните им са оставени надалеч от масата - така, както обичайно се прави като застраховка срещу подслушване, а накрая Узунов си тръгва с даден от Петков плик. Самият бивш столичен митнически началник обясни, че това е среща между двама стари приятели. Узунов му съдействал преди време за трансплантация и така му спасил живота, а той от благодарност му подарява ром и пури във въпросния плик. Президентът Румен Радев пък защити секретаря си и обвини ГЕРБ в спекулации с внушенията, че срещата е свързана с актуални назначения на служебния кабинет по върховете в митниците.

С въпросните кадри Петков очевидно подкрепя версията си, че всичко е било жест на благодарност към приятеля му, явно любител на пури и ром. Ето писмото на Петков към записите:

"През последните дни съм подложен на изключително недостойна кампания, която очерня моето име. Смятам, че е нередно в медиите да се тиражират непроверени факти, които са внушени единствено от политическа корист. Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сценарий, ако ставаше въпрос само за мен, но е очевидно, че истинската атака е срещу президентството на България.

Затова призовавам медиите, които тиражираха лъжите срещу мен, да дадат глас и на истината, чрез фактите, които предоставям. А те са: преди време помолих г-н Узунов за помощ, тъй като се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш сънародник в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария, в която ми бе извършена животоспасяваща операция.

В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас - медиите.

Прилагам в писмото видеозаписите от магазина, от които се вижда посещението ми, направените от мен покупки, подаръчната торбичка, датата и часът. Разполагам и с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която заплатих, които съм готов да предоставя на компетентните органи при необходимост.

Моля, така както старателно отразихте кадрите с манипулативни внушения по мой адрес от камерите в ресторанта, така да публикувате и изпратените от мен видеозаписи и настоящето писмо в името на истината."

Публикуваме записите, изпратени от Петко Петков