Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съотборниците на Ериксен очакват да му бъде дадена първа помощ.
Съотборниците на Ериксен очакват да му бъде дадена първа помощ.

"Тази сутрин говорихме с Кристиан Ериксен, който изпрати специални поздрави на съотборниците си", се казва в официално съобщение на датската футболна федерация.

"Състоянието му е стабилно и продължават изследванията, заради което остава в болница. Отборът и треньорите на националния отбор получиха кризисна помощ и ще продължат да се поддържат след вчерашния двубой", се допълва в съобщението.

"Искаме да благодарим на всички за сърдечните поздрави, които Кристиан Ериксен получи от фенове, играчи, кралските семейства на Дания и Великобритания, национални федерации, клубове и други.
Пращайте на нас своите поздрави. Ние ще направим всичко възможно Кристиан и неговото семейство да ги получат", завършва съобщението.
УЕФА официално обяви Ериксен за играч на мача срещу Финландия, въпреки че той не го доигра.

Според AFP и ZDF самият Ериксен използвал приложението FaceTalk, за да помоли съотборниците си да продължат мача, който в крайна сметка загубиха с 0:1.

Никога при всички медицински изследвания, които е правил в 11-те години като професионалист, няма данни за някакви сърдечни проблеми.

Целият свят благодари и на невероятните фенове на Финландия. Те първо хвърлиха големите си знамена, за да може да се огради падналият Ериксен.

Когато мачът бе прекъснат финландците започнаха да скандарат първото му име, а датските привърженици отвръщаха с фамилията.