Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През нощта облачността над Северна България ще е по-често значителна и на места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, докато над останалите райони ще е предимно ясно. През деня с умерен до силен запад-северозападен вятър ще прониква хладен въздух. Облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, главно в северните и планинските райони придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са от 17-18 градуса в Северозападна България и Софийско, до 26-27 градуса на места в Югоизточна България, където преди обяд ще бъде предимно слънчево.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца, по-късно след обяд ще започне да се повишава.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места до вечерта ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 19 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 11-14 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. По най-високите части ще превали и сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър и с него дневните температури ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В петък вятърът ще стане северен, ще бъде хладно с максимални температури почти в цялата страна под 20 градуса. Облачността ще е предимно значителна, на много места ще има и валежи, повече по количество ще са в източните райони. През нощта срещу събота валежите ще спрат, облачността ще намалее, над по-голямата част от страната до ясно време. Вятърът чувствително ще отслабне, в много райони и ще стихне. В събота сутринта ще е доста хладно, през деня ще започне бързо затопляне. Ще бъде почти тихо и предимно слънчево; след обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.