Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Атмосферното налягане бавно ще се повишава и вечерта вече ще доближи средното за месеца. През нощта вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Дунавската равнина до умерен. На много места от север на юг ще превали дъжд.

Утре вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина до бурен, но вечерта ще започне да отслабва. От север облачността ще намалява, но на места в Южна България все още ще има превалявания, в Родопите и с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 19 и 24 градуса, в София 18 -19 градуса, предава БТА.

Над Черноморието от север облачността също ще намалява, но все още по южното крайбрежие ще има превалявания. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималните температури ще са 20-21 градуса. Температурата на морската вода е 14-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Облачността ще намалява, но все още в Родопите ще има валежи и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне. Денят ще започне със слънчево време, но още около обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност, отначало на места в Западна България, а до края на деня и в останалата част от страната ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса. В четвъртък северозападният вятър отново ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Ще има променлива облачност, но само на отделни места ще превали за кратко. Температурите ще се понижат, повече в Северна България.