Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Престъплението бе извършено на последната спирка на метрото, точно до летище София.
Престъплението бе извършено на последната спирка на метрото, точно до летище София.

Цели 3 куршума са трябвали на 61-годишния мъж, стрелял вчера по жена в столичното метро до летище София, за да се самоубие, научи "24 часа". Двамата не са съпрузи, имат семейства.

До момента се знае, че 61-годишният М. П. е работел като охранител в частна фирма. Имал законен личен пистолет "Макаров". Той се возел в метрото със С. П., на 55 г., и изчакал всички пътници от влака да слязат на последната спирка, която е на летището. След това стрелял по П., като я улучил 4 пъти - веднъж в главата, 2 пъти в гърдите и веднъж в корема, обясниха вчера от столичната УМБАЛ "Св. Анна", където се борят за живота на жената.

Веднага след това М. решил да се самоубие. Вероятно от адреналина от извършеното той не е успял от първия опит. Мъжът стрелял 2 пъти в гърдите си, преди да сложи край на живота си с изстрел под брадичката си.

Телата на двамата били открити от жена, която се качвала в метрото. Тя подала сигнал до ватмана, а той до полицията. Криминалисти открили на място оръжието, оказало се, че жената има самолетен билет за страна от Западна Европа.

Мотивът е личен, обясниха вчера от СДВР и прокуратурата.