Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов
Депутатът от ДПС Димитър Аврамов

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов отрече да е изнудвал земеделския предприемач Светослав Илчовски. Пред комисията "Манолова" бизнесменът заяви, че проблемите му започнали още през 2010 година, когато Аврамов, тогава депутат от ГЕРБ, го рекетирал за големи суми пари.

Тогава Илчовски е подал сигнал и Аврамов е разследван от две прокуратури - първо от Софийската градска, а след това и от Специализираната. Днес, преди поредното заседание по делото, Аврамов заяви, че нито е искал, нито е взимал пари от Илчовски, съобщи БНТ.

"Не съм. Не съм, ние това го казахме и в заседанията на първата инстанция. Имаме изцяло оправдателна присъда на първа инстанция още преди няколко години", коментира Димитър Аврамов.

"Запознайте се с материалите по делото. И ще видите, че там има едно лице, което е бивш служител на ДАНС, сега е някъде в МВР, което му създава някаква легенда на Илчовски. Предполагам, че и в момента някаква задкулисна работа върши. Илчовски вече го разпитахме като свидетел по делото. Днес предстоят разпити на други свидетели", допълни Константин Симеонов, адвокат на Димитър Аврамов.

Относно това какви са неговите твърдения, Константин Симеонов коментира: "И по други дела съм го засичал като свидетел по подобни неща, явно е човек, който обича да говори. Очевидно се и харесва като говори."